Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετοι οι μισοί Γερμανοί στην απόφαση για άρση της γενικής ταξιδιωτικής οδηγίας για τις «περιοχές κινδύνου»

Αντίθετοι οι μισοί Γερμανοί στην απόφαση για άρση της γενικής ταξιδιωτικής οδηγίας για τις «περιοχές κινδύνου»
Αρνητικά αξιολογεί ένας στους δύο Γερμανούς την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Αρνητικά αξιολογεί ένας στους δύο Γερμανούς την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για άρση, από σήμερα, της γενικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τις "επικίνδυνες" για κορωνοϊό περιοχές παγκοσμίως.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το 48% των Γερμανών χαρακτηρίζει την απόφαση "λανθασμένη".
Το 38% εκφράζει αντίθετη άποψη, ενώ το 14% δεν εκφράζει άποψη. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το στοιχείο ότι οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων εκτός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), τάσσονται στην πλειοψηφία τους κατά της απόφασης.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, από σήμερα δεν ισχύει πλέον η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για περιοχές στις οποίες διαπιστώνονται περισσότερα από 50 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.
Η απόφαση αφορά περίπου 80 χώρες.
Στην ίδια έρευνα, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστό να υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό όλοι οι επιβάτες πτήσεων που προσγειώνονται στη Γερμανία, ενώ μόνο το 14% πιστεύει ότι για τους προερχόμενους από χώρες που δεν κατατάσσονται πλέον στις "επικίνδυνες" δεν θα πρέπει να ισχύει η υποχρέωση για τεστ.
Το 10% τάσσεται μάλιστα υπέρ της πλήρους κατάργησης των τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης