Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bailey (ΒοΕ): Συγκυριακός ο υψηλός πληθωρισμός – Να μην αντιδράσουμε υπερβολικά

Bailey (ΒοΕ): Συγκυριακός ο υψηλός πληθωρισμός – Να μην αντιδράσουμε υπερβολικά

Ο επικεφαλής της BoE Andrew Bailey πρόσθεσε πως η ΒοΕ θα παρακολουθεί προσεκτικά για σημάδια πιο επίμονων πληθωριστικών πιέσεων

Είναι σημαντικό να μην αντιδράσουμε υπερβολικά στην άνοδο του πληθωρισμού που πιθανότατα θα είναι πρόσκαιρος κατά τη διάρκεια της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021.
Ο Bailey τόνισε πως οι λόγοι για τους οποίους η κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι ο πληθωρισμός δεν θα αποδειχθεί επίμονος, είναι καλά εδραιωμένοι.

Προσεκτική παρακολούθηση

«Είναι σημαντικό να μην αντιδράσουμε υπερβολικά στην πρόσκαιρη ισχυρή ανάπτυξη και στον πληθωρισμό, και να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη δεν υπονομεύεται από την πρόωρη σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών», δήλωσε στην ετήσια ομιλία του στο Mansion House στους ηγέτες του κλάδου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Ο Bailey πρόσθεσε πως η ΒοΕ θα παρακολουθεί προσεκτικά για σημάδια πιο επίμονων πληθωριστικών πιέσεων.
«Και εάν δούμε τέτοια σημάδια, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με εργαλεία της νομισματικής πολιτικής», πρόσθεσε.
Ο βρετανικός πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στο 2,1% τον Μάιο, υπερβαίνοντας τον στόχο της ΒοΕ για 2%, νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει η κεντρική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης