Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» της ΕΚΤ για διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες στο τέλος του γ' τριμήνου 2021

«Πράσινο φως» της ΕΚΤ για διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες στο τέλος του γ' τριμήνου 2021
Σήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την άρση της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων από τις τράπεζες του ευρωσυστήματος...
Σχετικά Άρθρα

Το «πράσινο φως» για την άρση του απαγορευτικού για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες του ευρωσυστήματος αναμένεται να δώσει ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο SSM.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΤ δήλωσε ότι θα άρει τους περιορισμούς στις πληρωμές μερισμάτων και στις επαναγορές μετοχών από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κάτι που αντανακλά την πεποίθηση πως το ευρωσύστημα είναι αρκετά ανθεκτικό, παρά το «δύσκολο» περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, με την απόφαση της Πέμπτης 1 Ιουλίου, η ΕΚΤ ακολουθεί τα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία πρόσφατα ήρε όρια και απαγορεύσεις στις πληρωμές. 
Έκτοτε μεγάλες τράπεζες όπως η Morgan Stanley, η JPMorgan Chase & Co. και η Bank of America Corp. έχουν αυξήσει όλα τα μερίσματά τους. 
Οι οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης έχουν σημειώσει βελτίωση ενώ οι τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γηραιάς Ηπείρους ανέκαμψαν το πρώτο εξάμηνο του 2021, αφού «έβαλαν στην άκρη» χρήματα για να καλύψουν πιθανές απώλειες λόγω αθετήσεων πληρωμών.
«Ελλείψει ουσιωδώς ανεπιθύμητων εξελίξεων, σκοπεύουμε να καταργήσουμε τη σύστασή μας από το τέλος του γ’ τρίτου τριμήνου του 2021 και να επιτρέψουμε την επανεξέταση της διανομής μερισμάτων και να επαναγορών», δήλωσε ο κ. Enria. 
Ο δείκτης Euro Stoxx Banks ανέκαμψε απότομα τους τελευταίους έξι μήνες, σημειώνοντας άνοδο 28% φέτος, σε σύγκριση με το 14% στον δείκτη blue-chip Euro Stoxx 50.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης