Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: 100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα με μήνυμα προς τις ΗΠΑ – Jinping: Δημιουργήσαμε ένα νέο κόσμο

Κίνα: 100 χρόνια Κομμουνιστικό Κόμμα με μήνυμα προς τις ΗΠΑ – Jinping: Δημιουργήσαμε ένα νέο κόσμο
Δεν θα επιτρέψουμε σε ξένες δυνάμεις να μας εκφοβίσουν ή να μας υποτάξουν, θα σπάσουν το κεφάλι τους είπε ο Xi Jinping
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο λαός της Κίνας δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε ξένη δύναμη να τον εκφοβίσει ή να τον υποτάξει διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία Τιενανμέν στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια η Κίνα αλλά και το κομμουνιστικό κόμμα μεταμορφώθηκαν πλήρως.
Ήδη από τη δεκαετία του ’90 το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε στη Σαγκάη από μια ομάδα διανοουμένων που απευθυνόταν σε αγρότες και εργάτες, είχε αρχίσει να δέχεται εισφορές από τους μέχρι πρότινος «εχθρούς», τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ και η Κίνα από το πολιτικό και οικονομικό περιθώριο, έχει καταστεί πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως.
Στην ομιλία του διάρκειας μιας ώρας, ο πρόεδρος Xi Jinping δεσμεύτηκε να ενισχύσει περαιτέρω τον κινεζικό στρατό, τόνισε ότι θα προχωρήσει στην «επανένωση» της Ταϊβάν, διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλίσει την κοινωνική σταθερότητα στο Χόνγκ Κονγκ και δεσμεύτηκε για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας της Κίνας.
212.jpg

Μήνυμα με αποδέκτη τις ΗΠΑ

Μάλιστα ο Xi Jinping έστειλε και ένα μήνυμα με βασικό αποδέκτη τις ΗΠΑ, καθώς έσπευσε να προειδοποιήσει τις ξένες δυνάμεις πως εάν επιχειρήσουν να εκφοβίσουν την Κίνα, θα σπάσουν το κεφάλι τους.
«Ο λαός της Κίνας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να τον εκφοβίσει ή να τον υποτάξει.
Όποιος προσπαθήσει να το πράξει, θα σπάσει το κεφάλι του στο μεγάλο, ατσάλινο τείχος που δημιούργησαν 1,4 δισεκατομμύριο Κινέζοι.
Ο λαός της Κίνας δεν είναι μόνο καλός στο να καταστρέφει τον παλιό κόσμο, αλλά επίσης δημιούργησε ένα νέο κόσμο.
Μόνο ο Σοσιαλισμός μπορεί να σώσει την Κίνα» είπε Xi Jinping, ο οποίος απευθυνόμενος στους περίπου 70.000 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τιενανμέν, υποστήριξε πως η Κίνα «δεν θα δεχθεί το φαρισαϊκό κήρυγμα όσων πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να μας κάνουν μαθήματα».

Στρατιωτική ενίσχυση

Παράλληλα ο Xi υποστήριξε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εκσυγχρονισμός της εθνικής άμυνας και των ένοπλων στρατιωτικών δυνάμεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κυριαρχία, η ασφάλεια και η ανάπτυξη της Κίνας.
213.jpg
Τι είπε για Ταϊβάν

Αναφερόμενος στο θέμα της Ταϊβάν, ο πρόεδρος της Κίνας είπε ότι «η επίλυση του ζητήματος της Ταϊβάν και η υλοποίηση της πλήρους επανένωσης της μητέρας πατρίδας αποτελούν τα απαρέγκλιτα καθήκοντα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και κοινή προσδοκία όλου του κινεζικού λαού».
«Όλοι οι γιοι και οι κόρες της Κίνας, περιλαμβανομένων των συμπατριωτών μας και στις δύο πλευρές των στενών της Ταϊβάν, πρέπει να εργαστούν από κοινού και να προχωρήσουν με αλληλεγγύη, καταστέλλοντας με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε συνωμοσία για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν» ανέφερε ο Xi Jinping.
Όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, ο Xi επεσήμανε ότι «η Κίνα θα παραμείνει πιστή στο γράμμα και το πνεύμα της αρχής Μία χώρα, δύο συστήματα», βάσει της οποίας οι δύο περιοχές έχουν αυξημένη αυτονομία.
Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο επιβλήθηκε στο Χόνγκ Κόνγκ ο νόμος της εθνικής ασφάλειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις κατά της τοπικής κυβέρνησης και της επιβολής του Πεκίνου.
215.jpg
Οι εορτασμοί

Οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος άρχισαν με πτήση πολεμικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων πάνω από την πλατεία Τιενανμέν, σχηματίζοντας τον αριθμό «100» ενώ μια χορωδία 3.000 ατόμων τραγούδησε επτά σοσιαλιστικά τραγούδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Εκτιμάται πως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα αριθμεί συνολικά 95,15 εκατομμύρια μέλη.
Μάλιστα αναφέρεται πως το 2020 τα μέλη του κόμματος αυξήθηκαν κατά 2,43 εκατομμύρια, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε ετήσια βάση.
Ο πρόεδρος Xi υποστήριξε πως τα συμφέροντα και η μοίρα του λαού της Κίνας είναι συνδεδεμένα με την κυριαρχία του κόμματος και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να στραφεί ο λαός κατά του κόμματος είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης