Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Πρωταθλήτρια στην Αφρική στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Αίγυπτος: Πρωταθλήτρια στην Αφρική στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Στον αραβικό κόσμο ήρθε δεύτερη μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έλαβαν 19,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε άμεσες ξένες επενδύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Πρώτος πιο ελκυστικός προορισμός άμεσων ξένων επενδύσεων σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, αναδείχθηκε η Αίγυπτος κατά το έτος 2020.

Παράλληλα, η Αίγυπτος καταγράφηκε ως η δεύτερη χώρα στον αραβικό κόσμο, στον τομέα αυτό, κατά την ίδια χρονιά.
Όπως αναφέρει στο σημερινό του ενημερωτικό σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ιδιαίτερα για την παρουσία της Χώρας του Νείλου στον αραβικό κόσμο, «η Αίγυπτος έλαβε 5,9 δισ. δολάρια σε άμεσες ξένες επενδύσεις το 2020, αντιπροσωπεύοντας το 14,5% των 40,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ που επενδύθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με την έκθεση της Arab Investment and Export Credit Guarantee Corporation για το επενδυτικό κλίμα 2020.
Η Αίγυπτος του προέδρου Σίσι ήρθε δεύτερη μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έλαβαν 19,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε άμεσες ξένες επενδύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».
Στο ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου ΟΕΥ Καΐρου, αναφέρεται ότι «οι κορυφαίοι παραλήπτες αποτελούν το 95% των συνολικών εισροών άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) που διοχετεύονται στην περιοχή: τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, ο Λίβανος, αντίστοιχα έλαβαν συνολικά 38,5 δισ. δολάρια άμεσων ξένων επενδύσεων το 2020».
Και η μελέτη καταλήγει ότι αναφορικά με τον αραβικό κόσμο, «οι περισσότερες επενδύσεις έγιναν σε επιχειρήσεις για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και λογισμικό, με τους τομείς αυτούς να αντιστοιχούν στο 50% των συνολικών επενδύσεων στην περιοχή.
Η Αίγυπτος ήταν ο κορυφαίος προορισμός ΑΞΕ στην περιοχή για πέντε συνεχόμενα χρόνια, προσφέροντας επενδύσεις ύψους περίπου 124,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Δεκεμβρίου 2019.
Η Αίγυπτος προσέλκυσε 13,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ στις ΑΞΕ το 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης