Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δεν θεωρούμε δεδομένη τη συμφωνία στους G20 για το παγκόσμιο φορολογικό καθεστώς – Χρειάζεται δουλειά

Βρετανία: Δεν θεωρούμε δεδομένη τη συμφωνία στους G20 για το παγκόσμιο φορολογικό καθεστώς – Χρειάζεται δουλειά

Οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G20 θα συναντηθούν στις 9 και 10 Ιουλίου στη Βενετία – Τι περιλαμβάνει η προκαταρτική συμφωνία

Σχετικά Άρθρα

 

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να διασφαλισθεί ευρύτερη συμφωνία όσον αφορά τις διεθνείς δεσμεύσεις για το διεθνές καθεστώς φορολόγησης των εταιρικών που ανελήφθησαν από την ομάδα των G7 τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 20 Ιουλίου.
Ο Jonathan Black, εκπρόσωπος της Βρετανίας στους G7 και G20, δήλωσε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ που διογανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσινγκτον ότι φυσικά θα αποδεχθεί πολύ δύσκολο να κερδίσουμε συναίνεση μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της G20 όσον αφορά το παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τα εταιρικά κέρδη και νέες μεθόδους φορολόγησης μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Προσχέδιο συμφωνίας

«Το διακύβευμα είναι τεράστιο.
Νομίζω ότι είμαστε αισιόδοξοι, στην πραγματικότητα, ότι θα σημειώσουμε πρόοδο σε αυτό, αλλά υπάρχει ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και μέχρι το τέλος της χρονιάς». δήλωσε ο Black.
Οι ηγέτες των οικονομικών της G20 αναμένεται να υιοθετήσουν την πρόταση για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο εταιρειών όταν συναντηθούν στις 9-10 Ιουλίου στη Βενετία, σύμφωνα με το προσχέδιο κοινής δήλωσης που είδε το Reuters, αλλά στην οποία δεν αναφέρει το ποσοστό 15% ή υψηλότερο όπως συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της G7 νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η διαφοροποίηση

Επίσης, σύμφωνα με το προσχέδιο επιδιώκεται η ολοκλήρωση του τεχνικού έργου για το νέο φορολογικό πλαίσιο εγκαίρως για τις συναντήσεις της G20 τον Οκτώβριο.
Ο Black δήλωσε ότι η G20, η οποία περιλαμβάνει την Κίνα και την Ινδία, είναι ένα σώμα με πολύ διαφορετικά συμφέροντα και αξίες από τις χώρες της G7 που περιλαμβάνουν τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Daleep Singh, ο οποίος είναι και επιτετραμμένος των ΗΠΑ στους G7 και τους G20, δήλωσε στο forum ότι, παρά τις διαφορετικές αξίες, οι οικονομίες του ομίλου G20 είχαν κοινά συμφέροντα για την επιβολή ενός καθεστώτος διεθνούς φορολόγησης των εταιρικών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης