Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τέλος για κίνητρα για ψηφιακές πληρωμές – Άρση της απαγόρευσης για απολύσεις

Ιταλία: Τέλος για κίνητρα για ψηφιακές πληρωμές – Άρση της απαγόρευσης για απολύσεις

«Σήμα» για επιστροφή στην κανονικότητα από τoν Mario Draghi – Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης 30 Ιουλίου τα μέτρα

Σχετικά Άρθρα
Τον τερματισμό του προγράμματος κινήτρων για την ενίσχυση των ψηφιακών πληρωμών και την άρση της πλήρους απαγόρευσης για τις απολύσεις σχεδιάζει ο ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021
Το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το Reuters, θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη (30/6).

Φοροδιαφυγή

Η προηγούμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Giuseppe Conte εισήγαγε το καθεστώς επιστροφής χρημάτων το 2020 για τις ψηφιακές αγορές, επιτρέποντας στους Ιταλούς να διεκδικούν επιστροφή του 10% του συνόλου των δαπανών τους μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας έως το ανώτατο όριο των 3.000 ευρώ.
Στόχος ήταν η μείωση της φοροδιαφυγής που ανθησε στην παραδοσιακή οικονομία που βασίζεται σε μετρητά.

Βελτιώσεις

Ωστόσο, ο Draghi αποφάσισε να αναστείλει το πρόγραμμα από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η Ρώμη θα εργαστεί για «διορθώσεις και βελτιώσεις», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Ένας λόγος είναι πιθανώς ο αντίκτυπός του στα κρατικά ταμεία.
Στην τρέχουσα μορφή του, το λεγόμενο σχέδιο «οικονομία χωρίς μετρητά» εκτιμάται από το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών ότι θα κοστίσει σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό το έτος και το 2022.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η Ρώμη χρειάζεται να εξοικονομήσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει άλλα μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως μια μεταρρύθμιση στα επιδόματα ανεργίας, για την οποία το σχέδιο προβλέπει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντιδράσεις

Η μερική άρση στις αναστολές εργασίας, έχει επίσης πυροδοτήσει κριτική στον πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο υπουργός Γεωργίας Stefano Patuanelli, από το Κίνημα 5 αστέρων, δήλωσε στο Twitter ότι ήταν «λάθος» και κάλεσε τον Draghi να επανεξετάσει το μέτρο.

Εξαιρέσεις

Επιπλέον, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επεκτείνει την απαγόρευση των απολύσεων πέρα από την τρέχουσα προθεσμία του τέλους Ιουνίου, εκτός από τους εργαζόμενους σε τομείς που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdowns
Μόνο για τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία, την υποδηματοποιία και τη μόδα, η απαγόρευση θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.
Για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μαζικών απολύσεων, η κυβέρνηση προσφέρει επίσης χρηματοδότηση επιπλέον 13 εβδομάδων προγραμμάτων προσωρινών αναστολών για τον μεταποιητικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης