Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Φόβοι για τέταρτο κύμα της πανδημίας από το Σεπτέμβριο, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Γαλλία: Φόβοι για τέταρτο κύμα της πανδημίας από το Σεπτέμβριο, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
Σήμα κινδύνου από επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία πιθανόν θα αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, εκτίμησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, καθηγητής Jean-François Delfraissy, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.
Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε πως οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος από ένα νέο κύμα του ιού, το οποίο πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι μπορεί να πλήξει τη Γαλλία έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Πιο ήπιο

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα τέταρτο κύμα, αλλά θα είναι πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα τρία καθώς το επίπεδο των εμβολιασμών είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν», δήλωσε συγκεκριμένα ο Delfraissy μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Αύξηση νέων κρουσμάτων

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Arnaud Fontane, που επίσης είναι σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σε επιστημονικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι αναμένει ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία να αυξηθεί και πάλι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας Olivier Véran δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η παραλλαγή Δέλτα, της οποίας η ταχεία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να επιβάλουν και πάλι ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αντιστοιχεί περίπου στο 20% των κρουσμάτων στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης