Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Τουρκία επαναπατρίζει ενεργειακές εταιρείες υπό τον φόβο κυρώσεων

Bloomberg: Η Τουρκία επαναπατρίζει ενεργειακές εταιρείες υπό τον φόβο κυρώσεων

Ο Τayyip Erdogan υπέγραψε διάταγμα για την ίδρυση δύο νέων τουρκικών ενεργειακών ομίλων, στις οποίες θα μεταφερθεί η δραστηριότητα ορισμένων εξωχώριων εταιρειών

Σχετικά Άρθρα

Την απόφαση «επαναπατρισμού» ορισμένων κρατικών ενεργειακών εταιρειών έλαβε η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan, προχωρώντας στην ίδρυση δύο νέων ενεργειακών ομίλων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία διαθέτει αυτή την στιγμή, 14 κρατικές εταιρείες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και αρκετά ευρωπαϊκά κράτη.

Απειλές από Βρεξέλλες

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, με αφορμή τις παράνομες γεωτρήσεις στη θάλασσα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Υπό αυτό το πρίσμα, και επιθυμώντας να αποφύγει τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις -αν και οι Ευρωπαίοι όπως σημειώνεται δεν εμφανίζονται αποφασισμένοι να κάνουν πράξη τις απειλές τους- ο πρόεδρος Erdogan με διάταγμα που υπέγραχε αποφάσισε να «επαναπατρίσει» ορισμένες εξ αυτών.
Έτσι, υπέγραψε την ίδρυση δύο νέων τουρκικών ενεργειακών ομίλων, στις οποίες θα μεταφερθεί η δραστηριότητα ορισμένων εξωχώριων εταιρειών (δεν διευκρινίζεται ποιες ακριβώς).
Οι δύο νέες εταιρείες θα λειτουργούν χωριστά υπό την κρατική εταιρεία που διεξάγει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, την TPIC και την κρατική εταιρεία εξόρυξης ETI Maden Isletmeleri Genel Mudurlugu, σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης