Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Υπό δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα στηρίζει τις τράπεζες της - Καθοριστική η μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας

Regling (ESM): Υπό δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα στηρίζει τις τράπεζες της - Καθοριστική η μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας
Ο ESM θα πραγματοποιήσει μεταφορά στην Ελλάδα ύψους 644,42 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα το ευρωσύστημα (SMP/ANFA)
«Η Ελλάδα συνέχισε τη μεταρρυθμιστική διαδικασία της υπό δύσκολες συνθήκες.
Η κυβέρνηση έλαβε σημαντικά μέτρα για να βελτιώσει το περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες, με τη σημαντικότερη τη μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας».
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM και του EFSF, Klaus Regling, με αφορμή την απόφαση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης να εξαλείψει, για την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου έως 17 Ιουνίου 2021, την προσαύξηση του επιτοκίου δανείου που είχε λάβει η Ελλάδα το 2018.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από θετική αξιολόγηση του Eurogroup στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν το 2018.
Η αξία αυτής της πέμπτης διαδοχικής μείωσης ανέρχεται σε 103,3 εκατομμύρια ευρώ και θα επιστραφεί στην Ελλάδα από τον EFSF.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ο ESM, ενεργώντας ως εκπρόσωπος για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και μετά την έγκρισή τους, θα πραγματοποιήσει μεταφορά στην Ελλάδα ύψους 644,42 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα το ευρωσύστημα (SMP/ANFA).

Θετική η μείωση των NPEs

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας Covid-19.
Η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας για να παρέχει στις τράπεζες τα κατάλληλα εργαλεία για τη μείωση της αναλογίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα εξέδωσαν μια θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Αυτό άνοιξε το δρόμο για την επόμενη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις», δήλωσε ο Regling

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης