Τελευταία Νέα
Διεθνή

EBA: Σε υψηλά 7 ετών η κερδοφορία των τραπεζών στο α΄τρίμηνο 2021

EBA: Σε υψηλά 7 ετών η κερδοφορία των τραπεζών στο α΄τρίμηνο 2021
Η άνοδος προκλήθηκε από τη μείωση του κόστους κινδύνου, την αύξηση των τελών και των προμηθειών και τα έσοδα από τις συναλλαγές

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών ενισχύθηκε η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών στο α΄τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA).
«Οι τράπεζες στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγιναν σημαντικά πιο κερδοφόρες το πρώτο τρίμηνο του 2021 λόγω των υψηλότερων εσόδων από τις συναλλαγές και τη μείωση της επιβάρυνσης από τα δάνεια», σύμφωνα με την EBA. 
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕBA δήλωσε στον τριμηνιαίο πίνακα ελέγχου κινδύνου ότι η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών, βασικός δείκτηςκερδοφορίας, αυξήθηκε στο 7,6% το πρώτο τρίμηνο από 1,9% το έτος που έληξε το 2020, το υψηλότερο από τότε που άρχισε την καταγραφή των δεδομένων, το 2014.

Που οφείλεται η άνοδος της κερδοφορίας

Η άνοδος προκλήθηκε από τη μείωση του κόστους κινδύνου, την αύξηση των τελών και των προμηθειών και τα έσοδα από τις συναλλαγές, δήλωσε η ΕΒΑ. 
Ο πίνακας ελέγχου βασίζεται σε δείγμα 131 τραπεζών που αντιπροσωπεύουν το 80% των περιουσιακών στοιχείων του τραπεζικού τομέα της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης