Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 12 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου – 149 αγνοούμενοι – Επίσκεψη Biden

ΗΠΑ: Στους 12 οι νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου – 149 αγνοούμενοι – Επίσκεψη Biden
Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης
Σχετικά Άρθρα

Στους 12 ανέρχονται οι νεκροί και στους 149 οι αγνοούμενοι από την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τη στιγμή για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση τυχόν επιζώντων στα συντρίμμια.
Και ενώ τα ερωτήματα για το τι οδήγησε στην κατάρρευση του κτηρίου, παραμένουν, την περιοχή αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden προκειμένου αφενός να εκφράσει τις ευχαριστίες του στις ομάδες έρευνας και διάσωσης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν στα ερείπια και αφετέρου να συναντηθεί με τις οικογένειες που έζησαν αυτήν την τραγωδία.
Υπενθυμίζεται πως το πολυώροφο κτήριο με την ονομασία Champlain Towers κατάρρευσε υπό άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης 24 Ιουνίου.

Έρευνες

Στο σημείο της κατάρρευσης έχουν τοποθετηθεί δύο γερανοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να απομακρύνονται πολύ αργά και προσεκτικά τα συντρίμμια ενώ πυροσβέστες αξιοποιούν προηγμένα τεχνολογικά μέσα απεικόνισης και ήχου για να εντοπίσουν θύλακες με αέρα, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται θύματα στη ζωή, αν και πλέον λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.
Σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν ανασκαφεί και ερευνηθεί πάνω από 1.300 τόνοι μπετόν.

Τα αίτια

Αν και οι αιτίες για την κατάρρευση του κτηρίου ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, σε επιστολή του προέδρου της συνέλευσης των συνιδιοκτητών του κτηρίου υπογραμμιζόταν η ανησυχία για την κατάσταση του ακινήτου, καθώς αναφερόταν πως αυτό «είχε ζημιές που επιταχύνονταν».
Όπως αναφέρεται, χρειάζονταν εργασίες εκτιμώμενου κόστους 15 εκατομμυρίων δολαρίων για να επισκευαστεί η πολυκατοικία.
Έκθεση μηχανικού η οποία είχε συνταχθεί ήδη το 2018 έκανε λόγο για «μείζονες δομικές ζημιές» και «ρωγμές» στο υπόγειο του κτιρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης