Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed Richmond): Απέχουμε από τους στόχους στο μέτωπο της πλήρους απασχόλησης

Barkin (Fed Richmond): Απέχουμε από τους στόχους στο μέτωπο της πλήρους απασχόλησης
Δεν θεωρεί ότι έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος στον τομέα της απασχόλησης, ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Thomas Barkin
Σχετικά Άρθρα

Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού, η αμερικανική αγορά εργασίας δεν είναι ακόμα κοντά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Richmond Thomas Barkin, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θέλει να δει περαιτέρω πρόοδο πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.
«Νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στο μέτωπο της απασχόλησης», δήλωσε ο Barkin σε συνέντευξη στο MNI Market News.

Πληθωρισμός

Θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος πριν αρχίσει ο περιορισμός των αγορών ομολόγων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Richmond Fed, παρά την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από τον επίσημο στόχο του 2%.
Η Fed έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις αγορές με ρυθμό τα 120 δισ.δολαρίων το μήνα μέχρι να διαπιστώσει «σημαντική περαιτέρω πρόοδο» στον στόχο για μέγιστη απασχόληση και πληθωρισμό κοντά στο 2%.
«Νομίζω πλέον μπορεί κανείς να πει ότι έχουμε σημειώσει σημαντική περαιτέρω πρόοδο στον πληθωρισμό».
Αλλά στην απασχόληση «υπάρχει πρόοδος, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι  δεν έχει επιτευχθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης