Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Εξαγγελία Macron για επενδύσεις 7 δισ. ευρώ στις υποδομές της δημόσιας υγείας

Γαλλία: Εξαγγελία Macron για επενδύσεις 7 δισ. ευρώ στις υποδομές της δημόσιας υγείας
Ο πρόεδρος Macron επιθυμεί να καταστήσει τη Γαλλία την κορυφαία ευρωπαϊκή χώρα στην καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έως το 2030
Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο δημόσιας χρηματοδότησης ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη εξήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Mecron, καθώς η Γαλλία στοχεύει στη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας μετά την πίεση που υπέστησαν  εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 τα νοσοκομεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, η κρατική τράπεζα που δραστηριοποιείται στον τομέα των δημόσιων επενδύσεων Banque Publique d'Investissement (BPI) θα διοχετεύσεις 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρές και μεσαίες εταιρείες (ΜΜΕ) στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Έρευνα

Η Γαλλία θα επενδύσει επίσης 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για αναδυόμενες και μολυσματικές ασθένειες, θεραπείες με βάση τη βιοτεχνολογία και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
«Έχουμε επενδύσει σε μικρό βαθμό στην ιατρική έρευνα», δήλωσε ο Macron σε συνέδριο για την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη στο Elysee Palace.
«Σήμερα το σύστημά μας δεν λειτουργεί
Ο Macron θέλει να καταστήσει τη Γαλλία την κορυφαία ευρωπαϊκή χώρα στην καινοτομία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έως το 2030. ¨
Έχει δεσμευτεί να άρει τα υφιστάμενα διοικητικά εμπόδια για να επιταχύνει τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης