Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνομιλίας Χριστοδουλίδη - Lavrov

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνομιλίας Χριστοδουλίδη - Lavrov
Από την ρωσική πλευρά επιβεβαιώθηκε η θέση αρχής υπέρ της επίτευξης δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος
Σχετικά Άρθρα

Η κατάσταση και οι προοπτικές της συνεργασίας Κύπρου και Ρωσίας, καθώς και περιφερειακά προβλήματα συζητήθηκαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Ν. Χριστοδουλίδη και Sergey Lavrov, που έγινε με κυπριακή πρωτοβουλία, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Κυπριακό

Ιδιαίτερη προσοχή αποδόθηκε στην κοινή υπέρβαση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και «εκφράσθηκε ετοιμότητα για περαιτέρω εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που επισημαίνει ότι δόθηκε έμφαση στην κατάσταση της διευθέτησης του Κυπριακού.

Ανατολική Μεσόγειο

«Από τη ρωσική πλευρά επιβεβαιώθηκε η θέση αρχής υπέρ της επίτευξης δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος στη βάση των υπαρχόντων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Διαπιστώθηκε ότι η μακρόχρονη σταθερότητα και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαλόγου, της αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στη βάση των κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων του διεθνούς δικαίου", καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης