Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: Οι ΗΠΑ θέλουν πιο σταθερές σχέσεις με τη Ρωσία - Θα απαντήσουμε αν μας "επιτεθεί"

Blinken: Οι ΗΠΑ θέλουν πιο σταθερές σχέσεις με τη Ρωσία - Θα απαντήσουμε αν μας
«Εάν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται ή να ενεργεί όπως έκανε με τις επιθέσεις στην SolarWind, τις παρεμβάσεις στις εκλογές μας και την επιθετικότητα σε βάρος του Navalny, τότε θα απαντήσουμε» ανέφερε ο Blinken
Την ελπίδα των ΗΠΑ για την οικοδόμηση πιο σταθερών και επωφελών σχέσεων με τη Ρωσία, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών blinken, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
Εντούτοις, ο ίδιος επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία «επίθεση» από μέρους της Μόσχας.
«Εάν η Ρωσία συνεχίσει να μας επιτίθεται ή να ενεργεί όπως έκανε με τις επιθέσεις στην SolarWind, τις παρεμβάσεις στις εκλογές μας και την επιθετικότητα σε βάρος του Navalny, τότε θα απαντήσουμε» ανέφερε ο Blinken.
Ο Blinken αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Κίνα, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβλημα εάν οι εταίροι της στην Ευρώπη συνεργάζονται με το Πεκίνο σε συγκεκριμένα ζητήγματα,.
«Είναι αλήθεια, όμως, πως όταν έχουμε ενώπιόν μας την Κίνα - ως αντίπαλο ή εταίρο - είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί εάν ενεργούμε από κοινού» τόνισε πάντως.
Εντούτοις, σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν θέλει να θέτει τους εταίρους τους σε θέση να διαλέγουν μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η Κίνα είναι μία από τις πιο περίπλοκες χώρες για τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι σε κάποιους τομείς οι δύο χώρες είναι αντίπαλοι, ενώ σε άλλους, συνεργάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης