Διεθνή

Γαλλία: Επιστροφή της καταναλωτικής εμπιστοσύνης με «έκρηξη» των δαπανών 18% τον Ιούνιο

Γαλλία: Επιστροφή της καταναλωτικής εμπιστοσύνης με «έκρηξη» των δαπανών 18% τον Ιούνιο
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στις 102 μονάδες τον Ιούνιο από τις 98 μονάδες τον Μάιο
Σχετικά Άρθρα

Οι Γάλλοι καταναλωτές αγοράζουν τα πάντα, από ρούχα μέχρι καφέ, καθώς η άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό, ενισχύει την εμπιστοσύνη στα προ πανδημίας επίπεδα και οι ανησυχίες για την ανεργία υποχωρούν, σύμφωνα με τα στοιχεία μετά το άνοιγμα της αγοράς, σχολιάζεται σε δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Αποταμιεύσεις

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία από τις πιστωτικές κάρτες, έδειξαν ότι οι δαπάνες αυξήθηκαν 18% στην τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, με ελάχιστες ενδείξεις χαλάρωσης στις εβδομάδες μετά τη χαλάρωση των μέτρων.
«Η πραγματική έκπληξη είναι ότι αυτό παραμένει, με την πάροδο του χρόνου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Le Maire.
«Αυτό αποδεικνύει ότι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους για κατανάλωση και αναζωογονούν την οικονομία», τόνισε ο ίδιος.

Δαπάνες

Οι δαπάνες για ηλεκτρονικά αγαθά ενισχύθηκαν περισσότερο από 45% και σχεδόν 30% για ρούχα, ενώ οι δαπάνες σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ενισχύθηκαν περισσότερο από 10%.
Επίσης, η στατιστική υπηρεσία Insee ανακοίνωσε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στις 102 μονάδες τον Ιούνιο από τις 98 μονάδες τον Μάιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο ότι θε ανέλθει στις 100 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης