Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλείει νέο κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας η Merkel, λόγω της παράλλαξης Δέλτα

Αποκλείει νέο κλείσιμο των συνόρων της Γερμανίας η Merkel, λόγω της παράλλαξης Δέλτα
Το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα, αυτή τη φορά λόγω της παράλλαξης Δέλτα, απέρριψε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου τα σύνορα, αυτή τη φορά λόγω της παράλλαξης Δέλτα, απέρριψε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel.
«Οι (συνοριακοί) έλεγχοι πέρυσι ήταν μια δοκιμασία για την Ευρώπη χωρίς σύνορα», δήλωσε η Merkel στο πλαίσιο της Γερμανογαλλικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι πήραμε ένα μάθημα και μάθαμε επίσης πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα σε περιφερειακό επίπεδο και να συντονιστούμε».
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer, ο οποίος ωστόσο τάσσεται υπέρ της εισαγωγής μιας στρατηγικής διενέργειας τεστ για όσους επιστρέφουν στη Γερμανία από περιοχές κινδύνου.
«Οι τοπικές υγειονομικές αρχές θα μπορούσαν να ελέγχουν πιο αυστηρά σε αποκεντρωμένο επίπεδο», δηλώνει σχετικά στην Frankfurter Allgemeine Zeitung εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Πολλοί από τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων ζητούσαν το τελευταίο διάστημα αυστηροποίηση των μέτρων κατά την είσοδο στη χώρα, αλλά η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, μεταξύ ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, καθώς, όπως επισημαίνει η BILD, δεν κατατέθηκε κάποια συγκεκριμένη αξιόπιστη πρόταση.
Επιπλέον, σύμφωνα με την FAZ, ορισμένα κρατίδια, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία και η Βαυαρία, υποστήριξαν μια σαφή αυστηροποίηση των μέτρων, ενώ άλλα κρατίδια κατέστησαν σαφές ότι τη θεωρούν περιττή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης