Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Στην κορυφή της λίστας των superyacht η Ελλάδα - Πάνω από 194 στο Αιγαίο

Bloomberg: Στην κορυφή της λίστας των superyacht η Ελλάδα - Πάνω από 194 στο Αιγαίο
Οι θάλασσες της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Αδριατικής να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού, παρά την τρέχουσα πανδημία
Η Ελλάδα, που φιλοξενεί την Ακρόπολη, τα ασβεστωμένα κτίρια της Μυκόνου και της Σαντορίνης και την ομορφιά της Κέρκυρας, ανοίγει ξανά για ταξίδια - και οι πλούσιοι ταξιδεύουν εκεί όπως ποτέ άλλοτε, αναφέρει το Bloomberg.
Το Αιγαίο βρίσκεται στην κορυφή του leaderboard του Bloomberg superyacht για πρώτη φορά, με τουλάχιστον 194 superyachts να σταθμεύουν στα νερά του στις 25 Ιουνίου.
Αυτό είναι ένα άλμα σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με τις θάλασσες της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Αδριατικής να ανθίζουν στις αρχές του καλοκαιριού, παρά την τρέχουσα πανδημία.
Τα αστέρια της οικογένειας Richie, ο θρύλος του μπάσκετ Magic Johnson και ο Αυστραλός James Packer ήταν μεταξύ των διασημοτήτων που εντοπίστηκαν σε σκάφη στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ενώ πλοία που φέρεται να ανήκουν στους δισεκατομμυριούχους David Geffen, Abdullah al Futtaim και Ernesto Bertarelli ήταν αγκυροβολημένα στην ακτή, σύμφωνα με τα δεδομένα πλοίων που αναλύθηκαν από το Bloomberg.
Map

Η πορεία των εμβολιασμών

Η Ελλάδα, η οποία έχει χορηγήσει αρκετά εμβόλια Covid για να καλύψει το 37% του πληθυσμού της, ήρθε αντιμέτωπη με έξαρση των κρουσμάτων τον Νοέμβριο του 2020 και στη συνέχεια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Άνοιξε ξανά σε ξένους τουρίστες στις 14 Μαΐου χωρίς καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι επισκέπτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή απόδειξη αρνητικού τεστ Covid.
Αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι για αυτό.

Πού βρίσκονται τα σκάφη τον Ιούνιο
Εικόνα
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επέκριναν πρόσφατα την Ελλάδα και άλλα έθνη που εξαρτώνται από τον τουρισμό ότι δέχονται ελεύθερα επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.
Η τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 25% των ελληνικών θέσεων εργασίας και περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας.
Η χώρα ήταν η 18η στον κόσμο στους διεθνείς τουρίστες που ταξόδευψαν από το 2015-2019, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ δέχτηκε κατά μέσο όρο 30,3 εκατομμύρια επισκέπτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης