Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής για το χρυσό - Οριακή άνοδος στα 1.780,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στάση αναμονής για το χρυσό - Οριακή άνοδος στα 1.780,50 δολ. ανά ουγγιά
Μικρά κέρδη ο χρυσός
Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σήμερα 28/6 ο χρυσός καθώς η έξαρση των κρουσμάτων από το στέλεχος δέλτα του κορωνοϊού σε πολλές χώρες συνεχίζει να τροφοδοτεί τη νευρικότητα των επενδυτών, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επιστροφής των μέτρων περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας.
Την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε ακόμα και τους εμβολιασμένους πολίτες να φορούν μάσκες καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη εξαπλώνεται ταχύτατα ακόμα και σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ όπου ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία έχει οδηγήσει τη Γερμανία να εξετάζει την απαγόρευση των ταξιδιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από το αν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί.
Οι επενδυτές παραμένουν εξάλλου προβληματισμένοι από το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του προέδρου της Federal Reserve ότι η κεντρική τράπεζα δεν αυξήσει προληπτικά τα επιτόκια της.
Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για την πορεία των τιμών στην Ευρώπη με την ελπίδα να δουν ενδείξεις ότι το πρόσφατο ράλι αποκλιμακώνεται.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε κέρδη + 0,15% και έκλεισε στα 1.780,50 δολ. ανά ουγγιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης