Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει ή νοσήσει 4.115 εμβολιασμένοι άνθρωποι σε σύνολο 150 εκατ εμβολιασμένων

Μόνο στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει ή νοσήσει 4.115 εμβολιασμένοι άνθρωποι σε σύνολο 150 εκατ εμβολιασμένων
Μάλιστα έχει αναφερθεί ότι το 90% των νέων κρουσμάτων προκλήθηκε από τη λεγόμενη παράλλαξη Delta.
Σχετικά Άρθρα

Μόνο στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει ή νοσήσει και υποχρεωθεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο περίπου 4.115 εμβολιασμένοι άνθρωποι σε σύνολο 150 εκατ που είναι οι εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) τονίστηκαν τα εξής 4.115 άτομα έχουν νοσηλευτεί ή έχουν πεθάνει από το COVID-19 παρά το ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ο συνολικός αριθμός ατόμων που έχουν πεθάνει από το COVID-19 μετά τον εμβολιασμό είναι 750.
Να σημειωθεί ότι το 76% της νοσηλείας και οι θάνατοι μετά τον εμβολιασμό σημειώθηκαν σε άτομα άνω των 65.
«Από τις 21 Ιουνίου 2021, περισσότερα από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19».
«Την ίδια στιγμή, τα CDC είχαν αναφορές από 47 πολιτείες των ΗΠΑ ότι 4.115 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν μετά τον εμβολιασμό».
Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας υποβάθμισαν τα νέα δεδομένα και δήλωσαν ότι είχαν προβλέψει ότι θα υπάρξουν θάνατοι μετά τον εμβολιασμό και νοσηλείες εμβολιασμένων.
Κατά τον Δρ Paul Offit, κορυφαίο σύμβουλο της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων για τα παιδικά εμβόλια, είχε τονίσει τα εξής
«Τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά, ακόμη και ενάντια σε σοβαρές ασθένειες»
Την 1η Μαΐου 2021, το CDC ανακοίνωσε ότι είχε σταματήσει να μετρά όλες τις προπτώσεις παρενεργειών και καταγράφει μόνο αυτές που οδηγούν σε νοσηλεία ή θάνατο.

Τι συνέβη στο Ισραήλ;

Η ενημέρωση του CDC πραγματοποιήθηκε καθώς οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν πρόσφατα ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid-19, περίπου οι μισοί από τους ενήλικες που είχαν μολυνθεί κατά την πρόσφατη εστία ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
O επικεφαλής ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής για την ισραηλινή κυβέρνηση, ανακοινώνοντας τα ευρήματα στις 25 Ιουνίου, δήλωσε ότι το Ισραήλ ενδέχεται να καταλήξει ξανά σε lockdowns.
Μάλιστα έχει αναφερθεί ότι το 90% των νέων κρουσμάτων προκλήθηκε από τη λεγόμενη παράλλαξη Delta.
«Η εμφάνιση της παράλλαξης Delta άλλαξε τη δυναμική ανάκαμψης της παγκόσμιας κοινωνίας από την πανδημία».

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδόν 4.000 άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως ήταν θετικά σε covid -19.
«Μαθαίνουμε ότι πολλές από τις νέες λοιμώξεις είναι ασυμπτωματικές ή είναι πολύ ήπιες και σύντομες σε διάρκεια», δήλωσε ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης Davidson Hamer, σύμφωνα με τοπικά μέσα.
Το ιικό φορτίο δεν είναι πολύ υψηλό.
Ωστόσο υποβάθμισαν το πρόβλημα, οι ασθένειες στους εμβολιασμένους είναι εντός των στατιστικών δεδομένων. «Αναμένονται σημαντικές ανακαλύψεις και πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα ποιος κινδυνεύει και αν οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους», δήλωσε ο Hamer.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φθάσουμε να μην μεταδίδεται ο κορωνοιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης