Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπόνοιες κατά του Facebook για κάλυψη δικτύου αποπλάνησης ανηλίκων, αφήνει το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας

Υπόνοιες κατά του Facebook για κάλυψη δικτύου αποπλάνησης ανηλίκων, αφήνει το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας

Το Facebook επικαλέστηκε την Ενότητα 230, η οποία λέει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι υπεύθυνες για περιεχόμενο τρίτων

Ένα σημαντικό βήμα για τις πρακτικές που ακολουθούν μέσω Facebook στο μεγάλο ζήτημα της αποπλάνησης ανηλίκων έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας, το οποίο αποφάσισε ότι το Facebook μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο εάν οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να στοχεύουν σε παιδιά.

Το δικαστήριο είπε ότι το Facebook "δεν είναι παράνομη γη χωρίς άντρες" και ότι θα μπορούσε να λογοδοτήσει μετά από 3 αγωγές που αφορούσαν θύματα εμπορίας εφήβων.
Τα θύματα των αγωγών φέρεται να «αλιεύθηκαν» μέσω της πλατφόρμας των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, η οποία προκάλεσε τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι ο ιστότοπος δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσει αυτά τα δίκτυα.

Η απάντηση της Facebook

Το Facebook επικαλέστηκε την Ενότητα 230, η οποία λέει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι υπεύθυνες για περιεχόμενο τρίτων.
Ωστόσο, το δικαστήριο διαφώνησε, δηλώνοντας: "Η ευθύνη των πλατφορμών διαδικτύου είναι υπόλογες για λόγια ή ενέργειες των χρηστών τους.
Το ομοσπονδιακό προηγούμενο υπαγορεύει ρητά ότι το άρθρο 230 δεν το επιτρέπει.
Σε ανακοίνωσή της η Facebook ανέφερε: "Εξετάζουμε την απόφαση και τα πιθανά επόμενα βήματα.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εξάπλωση αυτού του περιεχομένου και των χρηστών που συμμετέχουν σε αυτό."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης