Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπλόκο Γερμανίας για την είσοδο Βρετανών τουριστών σε όλη την ΕΕ λόγω της παράλλαξης Δέλτα

Μπλόκο Γερμανίας για την είσοδο Βρετανών τουριστών σε όλη την ΕΕ λόγω της παράλλαξης Δέλτα
Η Merkel θέλει η Μ. Βρετανία να χαρακτηριστεί χώρα ανησυχίας - Νέα μέτρα από Ισπανία, Πορτογαλία
Σχετικά Άρθρα

(upd) Να απαγορεύσει την είσοδο όλων των Βρετανών τουριστών στην ΕΕ επιθυμεί η κυβέρνηση της Γερμανίας σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού λόγω και της ιδιαίτερα μεταδοτικής παράλλαξης Δέλτα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, η καγκελάριος Merkel θέλει να χαρακτηριστεί η Μ. Βρετανία ως «χώρα ανησυχίας» και να απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους Βρετανούς τουρίστες, ακόμα και στους πλήρως εμβολιασμένους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση της Γερμανίας θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην πρόταση αυτή αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, μια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο τουρισμός τους από τους Βρετανούς.

times.JPG

Συνάντηση Merkel - Johnson στις 2/7 εν μέσω έντασης

Tην Παρασκευή 2 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση Merkel – Johnson, ενώ εντός του Ιουλίου η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιο της για τα διεθνή ταξίδια των Βρετανών.
Την Τετάρτη, η Merkel ζήτησε από το γερμανικό Κοινοβούλιο οι 27 χώρες - μέλη της ΕΕ - στις οποίες δεν ανήκει πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο-- να συμφωνήσουν στην επιβολή καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Στον αέρα η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ οι παράγοντες του τουρισμού στην Ελλάδα.
Με τη βρετανική τουριστική αγορά να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την Ελλάδα, μετά τη γερμανική, η ανησυχία βρίσκεται στα ύψη, καθώς η φετινή τουριστική σεζόν κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, εάν δεν ανοίξουν τα ταξίδια για τους Βρετανούς.
Ήδη χαμένος μήνας θεωρείται και ο Ιούλιος, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα κινηθούν οι κρατήσεις τον Αύγουστο, με τις ακυρώσεις να πέφτουν βροχή.
Η χώρα μας, μεταξύ άλλων, παραμένει «εκτός πράσινης λίστας» σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης.
Εντός της πράσινης λίστας των Βρετανών έχουν εισαχθεί η Μάλτα, οι Βαλεαρίδες νήσοι, η Μαδέρα και τα Κανάρια νησιά.

Αυστηρότεροι έλεγχοι από Ισπανία

Αυστηρότερους ελέγχους σε Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες νήσους ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez, η Ισπανία θα ζητά στο εξής αρνητικό τεστ COVID-19 ή αποδεικτικό εμβολιασμού.
«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους Βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR» ανέφερε ο Sanchez.
Η Ισπανία είχε αποφασίσει να άρει από τις 20 Μαΐου την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR.

Πορτογαλία: Σε 14ημερη καραντίνα οι Βρετανοί

Μέτρα όμως για τους Βρετανούς αποφάσισε και η Πορτογαλία.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία από τη Βρετανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από σήμερα, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.
Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιουλίου, τίθεται σε ισχύ εν μέσω μιας έξαρσης των κρουσμάτων στην Πορτογαλία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε αυστηρό lockdown.
Οι Βρετανοί, που φθάνουν στην Πορτογαλία από αέρα, στεριά ή θάλασσα, πρέπει να παρουσιάζουν απόδειξη ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να μένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες «στο σπίτι ή σε μέρος που θα υποδεικνύεται από τις υγειονομικές αρχές».
Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την Πορτογαλία «ζώνη παραλλαγών του ιού», ένα μέτρο που θα επιφέρει αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια προς και από τη χώρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης