Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - Κορωνοϊός: Αναπροσαρμογή επί τα χείρω των εκτιμήσεων πληθυσμιακής και οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα 40 χρόνια

Αυστραλία - Κορωνοϊός: Αναπροσαρμογή επί τα χείρω των εκτιμήσεων πληθυσμιακής και οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα 40 χρόνια
Μικρότερη η οικονομία, γηρασμένος ο πληθυσμός στο άμεσο μέλλον

Η Αυστραλία αναπροσάρμοσε σήμερα Κυριακή 27 Ιουνίου προς τα κάτω, τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του πληθυσμού της, αλλά και για την οικονομική της ανάπτυξη κατά τα επόμενα 40 χρόνια, εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία COVID-19.
H Καμπέρα έκλεισε τα διεθνή σύνορά της το Μάρτιο του 2020 σε όλους, εξαιρουμένων των πολιτών και των μόνιμων κατοίκων της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα ξανανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες, μόνο όταν πιστέψει πως είναι ασφαλές να το κάνει.
Η Αυστραλία τώρα αναμένει ο πληθυσμός της να φτάσει στα 38,8 εκατομμύρια το 2061, αναπροσαρμόζοντας προς τα κάτω, την εκτίμηση του 2015, που προέβλεπε πληθυσμό 40 εκατομμυρίων μέχρι το 2056.
Σήμερα, ο συνολικός πληθυσμός της φτάνει στα 26 εκατομμύρια.

Μικρότερη η οικονομία γηρασμένος ο πληθυσμός

«Η οικονομία θα είναι μικρότερη και ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα είναι πιο γερασμένος, από ότι στην αντίθεση περίπτωση, με ενεργές επιπτώσεις για τα οικονομικά και νομισματικά μας αποτελέσματα» θα δηλώσει αύριο, ο Αυστραλός υπουργός των Οικονομικών Τζος Φρίντενμπεργκ, σύμφωνα με αποσπάσματα από μία ομιλία του, που έχει στα χέρια του το Reuters.
«Η αύξηση του πληθυσμού ήταν η κινητήριος δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας κατά τις πρόσφατες δεκαετίες».
Ωστόσο, με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη γήρανση του πληθυσμού, η Καμπέρα ανακοινώνει τώρα ότι αναμένει ετήσια οικονομική ανάπτυξη στο 2,6% για τα επόμενα 40 χρόνια, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη στο 3% ετησίως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης