Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπανγκλαντές: Σε αυστηρό lockdown από 28/6 λόγω έξαρσης κρουσμάτων από την παραλλαγή Δέλτα

Μπανγκλαντές: Σε αυστηρό lockdown από 28/6 λόγω έξαρσης κρουσμάτων από την παραλλαγή Δέλτα

«Eπικίνδυνη και πολύ ανησυχητική» αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού στο Μπαγκλαντές

Αυστηρό lockdown από τη Δευτέρα 28/6 και για μία εβδομάδα στο Μπανγκλαντές, μετά την «επικίνδυνη και πολύ ανησυχητική» αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού.
Έτσι, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν για μια εβδομάδα, ενώ θα επιτρέπονται έξοδοι μόνο για ιατρικούς λόγους.
«Κανένας δεν θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», όπως ξεκαθαρίστηκε σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, ενώ .
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Robert Amin, ανέφερε ότι θα αναπτυχθούν η αστυνομία και η συνοριοφυλακή για να επιβάλλουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, προειδοποιώντας ότι μπορεί να κληθεί ακόμη και ο στρατός, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Εάν δεν καταφέρουμε να την περιορίσουμε τώρα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με κατάσταση που θα μοιάζει με αυτή στην Ινδία», τόνισε ο Robert Amin στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πορεία των κρουσμάτων

Ανοδικά κινείται ο δείκτης των μολύνσεων από τα μέσα του Μαΐου στο Μπανγκλαντές των 170 εκατομμυρίων κατοίκων.
Τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό από την εκδήλωση της πανδημίας ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή 25/6, καθώς καταγράφηκαν σχεδόν 6.000 κρούσματα και 108 θάνατοι.
Το Σάββατο 26/6 ανακοίνωσαν πάνω από 4.300 κρούσματα και άλλους 77 θανάτους, ενώ πλέον, ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων έφτασε στους 14.053 νεκρούς επί συνόλου 883.138 κρουσμάτων.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αρχές, η κατάσταση σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ινδία είναι καταστροφική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης