Διεθνή

H Tesla ανακαλεί σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν στην Κίνα

H Tesla ανακαλεί σχεδόν 300.000 αυτοκίνητα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν στην Κίνα
Η ανάκληση ανακοινώθηκε μετά από ελέγχους από τους οποίους διαπιστώθηκε πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου πλοήγησης
Σχετικά Άρθρα

Η Tesla θα ανακαλέσει περίπου 300.000 Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, λόγω κινδύνου που σχετίζεται με το σύστημα ελέγχου πλοήγησης, δήλωσε σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου η ρυθμιστική αρχή της χώρας.
Η ανάκληση των αυτοκινήτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοινώθηκε μετά από έρευνα για πιθανά ελαττώματα, τα οποία διαπίστωσαν ότι το σύστημα ελέγχου πλοήγησης θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί κατά λάθος και ενδεχομένως να οδηγούσε σε ξαφνική αύξηση της ταχύτητας, δήλωσε η αρμόδια κινεζική αρχή για την αγορά.

Online... ανάκληση

Η ανάκληση θα γίνει... online, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται για ένα online software update που σχετίζεται με τη λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης.
Οι ιδιοκτήτες δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα στην εταιρεία, μιας και η “ανάκληση” θα γίνει απομακρυσμένα, με αναβάθμιση λογισμικού.
Η λιτή ανακοίνωση της αρμόδιας κρατικής αρχής της Κίνας αναφέρει ότι η “ανάκληση” σχετίζεται με μια λειτουργία στο mode assisted driving των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, η οποία στην παρούσα μορφή της μπορεί να τεθεί σε λειτουργία κατά λάθος από τον οδηγό, προκαλώντας ξαφνική επιτάχυνση.
Η απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού αφορά 249.855 σεντάν Model 3 και compact crossover Model Y cars που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, καθώς και 35.665 Model 3 sedans.
Όλα τα παραπάνω κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της βιομηχανίας στη Σανγκάη, το οποίο σήμερα φτιάχνει Model 3 sedans και Model Y SUV.
Οι πελάτες της Tesla που έχουν αγοράσει τα συγκεκριμένα οχήματα μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό ελέγχου της πλοήγησής τους τους από απόσταση χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο κατάστημα, σύμφωνα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
H Tesla, τον Μάιο πούλησε 33.463 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είχε κατασκευάσει στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης