Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock μετά το φιλί στην υπάλληλο

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Matt Hancock μετά το φιλί στην υπάλληλο
O Hancock παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα φιλώντας μία υπάλληλό του, γεγονός που προκάλεσε πλήθος επικρίσεων για υποκρισία
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Matt Hancock, μετά την κλιμάκωση των πιέσεων στην κυβέρνηση του Boris Johnson για αποπομπή του, λόγω παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων περί Covid.
Η Downing Street έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Hancock προς τον πρωθυπουργό Boris Johnson.

«Εργαστήκαμε τόσο σκληρά ως χώρα για να πολεμήσουμε την πανδημία», αναφέρει ο Hancock στην επιστολή του.
«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι η ιδιωτική ζωή μου να αποσπάσει την προσοχή από αυτήν τη σταθερή προσήλωσή μας για έξοδο από την κρίση» πρόσθεσε.
«Το οφείλουμε στον λαό που θυσίασε τόσα πολλά σ’ αυτήν την πανδημία να είμαστε ειλικρινείς όταν τον απογοητεύουμε όπως έκανα εγώ παραβιάζοντας την οδηγία», σημειώνει στην επιστολή του.
Στην απάντησή του, ο Johnson αναφέρει ότι λυπάται που παρέλαβε αυτήν την επιστολή.
«Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος για τις υπηρεσίες σας», ανέφερε, δηλώνοντας «ευγνώμων» για τη στήριξη που έλαβε από τον Hancock.
«Πιστεύω ότι η συνεισφορά σας στον λαό δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Το ένοχο φιλί


O Hancock παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα φιλώντας μία υπάλληλό του, γεγονός που προκάλεσε πλήθος επικρίσεων για υποκρισία.
Ο 42χρονος Βρετανός υπουργός Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της μάχης της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία, συστήνοντας στους πολίτες να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ενώ το 2020 χαιρέτισε την παραίτηση ενός επιστήμονα που υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα.
Ο Hanckok ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή (24/6), αφού η εφημερίδα «The Sun» τον έδειξε να φιλάει και να αγκαλιάζει μία σύμβουλό του στο γραφείο του τον περασμένο μήνα, σε μια εποχή που ήταν αντίθετο με τους υγειονομικούς κανόνες.
«Δέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχείς πιέσεις

Ο ίδιος ο Johnson θεώρησε το ζήτημα λήξαν αλλά οι μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες επέμειναν και με αναπαραγωγή των σχετικών φωτογραφιών κάνουν λόγο για μείζον θέμα ηθικής τάξης για το οποίο ο Hancock θα πρέπει να αποπεμφθεί.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα αναφέρεται επίσης σε παραβίαση της υπουργικής δεοντολογίας προσλαμβάνοντας μια γυναίκα που ήταν φίλη του για χρόνια.
«Ο κ. Hancok δεν μπορεί τώρα να μας πει πώς να συμπεριφερόμαστε και να περιμένει σοβαρά να τον ακούσουμε», γράφει η «The Sun».

Νέος υπουργός Υγείας ο Sajid Javid

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Sajid Javid τοποθετείται υπουργός Υγείας της Βρετανίας μετά την παραίτηση του Matt Hancock, όπως έκανε γνωστό η Downing Street.
Ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος υπηρέτησε προηγουμένως ως υπουργός Εσωτερικών από το 2018 έως το 2019 - και στη συνέχεια στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, όταν αντικαταστάθηκε από τον Rishi Sunak.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης