Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: «Δεν θα διαπραγματευόμαστε για πάντα την πυρηνική συμφωνία»

Ιράν:  «Δεν θα διαπραγματευόμαστε για πάντα την πυρηνική συμφωνία»
«Ακόμα πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την αποτυχημένη κληρονομιά του Trump», δηλώνει η Τεχεράνη
Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν εκτιμά, πως είναι δυνατή η αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις αλλά προειδοποιεί πως «δεν θα διαπραγματεύεται για πάντα».
«Από μια σταθερή δέσμευση για τη διάσωση μιας συμφωνίας που οι ΗΠΑ προσπάθησαν να τορπιλίσουν, το Ιράν ήταν το πιο ενεργό μέλος στη Βιέννη, προτείνοντας τα περισσότερα σχέδια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Saeed Khatibzadeh στο Twitter, αναφερόμενος στις συνομιλίες.
Διεξήχθησαν έμμεσες συνομιλίες για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι διεθνών δυνάμεων που επέβαλαν περιορισμούς στις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

«Δεν θα διαπραγματευόμαστε για πάντα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018 αλλά ο διάδοχός του Joe Biden επιδιώκει να την αποκαταστήσει.
Αξιωματούχοι όλων των πλευρών δήλωσαν ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν από την αναβίωση της συμφωνίας.
«Ακόμα πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την αποτυχημένη κληρονομιά του Trump.
Το Ιράν δεν θα διαπραγματεύεται για πάντα», σημείωσε ο Khatibzadeh στο Twitter, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι συνομιλίες της Βιέννης, οι οποίες άρχισαν τον Απρίλιο, βρίσκονται σε παύση που αναμένεται να διαρκέσει έως τις αρχές Ιουλίου.
Ωστόσο η αποτυχία επέκτασης της συμφωνίας παρακολούθησης του πυρηνικού προγράμματος θα μπορούσε να πλήξει αυτές τις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης