Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονες πιέσεις στον Johnson να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας που παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με …ένα φιλί

Έντονες πιέσεις στον Johnson να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας που παραβίασε  τα υγειονομικά πρωτόκολλα με …ένα φιλί
Ο 42χρονος Βρετανός υπουργός Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της μάχης της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία, συστήνοντας στους πολίτες να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες
Σχετικά Άρθρα

Έντονες πιέσεις δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, προκειμένου να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας Matt Hancock, μετά την παραδοχή πως παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα φιλώντας μία υπάλληλο, γεγονός που προκάλεσε πλήθος επικρίσεων για υποκρισία.
Ο 42χρονος Βρετανός υπουργός Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της μάχης της κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία, συστήνοντας στους πολίτες να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ενώ το 2020 χαιρέτισε την παραίτηση ενός επιστήμονα που υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα.
Ο Hanckok ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή (24/6), αφού η εφημερίδα «The Sun» τον έδειξε να φιλάει και να αγκαλιάζει μία ανώτερη υπάλληλο στο γραφείο του τον περασμένο μήνα, σε μια εποχή που ήταν αντίθετο με τους υγειονομικούς κανόνες.
«Δέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχείς πιέσεις

Ο ίδιος ο Johnson θεώρησε το ζήτημα λήξαν αλλά οι μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες επέμειναν και με αναπαραγωγή των σχετικών φωτογραφιών κάνουν λόγο για μείζον θέμα ηθικής τάξης για το οποίο ο Hancock θα πρέπει να αποπεμφθεί.
Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα αναφέρεται επίσης σε παραβίαση της υπουργικής δεοντολογίας προσλαμβάνοντας μια γυναίκα που ήταν φίλη του για χρόνια.
«Ο κ. Hancok δεν μπορεί τώρα να μας πει πώς να συμπεριφερόμαστε και να περιμένει σοβαρά να τον ακούσουμε», γράφει η «The Sun».

Στο επίκεντρο της κριτικής και ο Johnson

Παρόμοιο περιστατικό αντιμετώπισε ο Johnson το 2020, όταν ο ανώτερος σύμβουλός του, Dominic Cummings παραβίασε τους υγειονομικούς κανόνες στο αποκορύφωμα της πανδημίας, πυροδοτώντας κύματα οργής σε ολόκληρη τη Βρετανία, υπενθυμίζει το Reuters.
Ο Johnson, πρωθυπουργός από το 2019 έχει επανειλημμένα αρνηθεί να αποπέμψει υπουργούς του, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής για διάφορα ζητήματα.
Εξάλλου και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεχθεί επικρίσεις για οικονομικά του ζητήματα.
Η συντηρητική εφημερίδα «Times», επισημαίνει ότι, αυτή υπεροπτική αντιμετώπιση ηθικών ζητημάτων μπορεί να γίνει διαβρωτική και μπορεί να στοιχίσει στην κυβέρνηση τη στήριξη των πολιτών.
001.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης