Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός των υπαλλήλων του δήμου του Σαν Φρανσίσκο, αλλιώς πειθαρχικά μέτρα

ΗΠΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός των υπαλλήλων του δήμου του Σαν Φρανσίσκο, αλλιώς πειθαρχικά μέτρα
Το Σαν Φρανσίσκο θα απαιτήσει από τους περίπου 35.000 δημοτικούς υπαλλήλους του, συμπεριλαμβανόμενων των αστυνομικών και των πυροσβεστών, να εμβολιαστούν

Να εμβολιαστούν για την COVID-19 θα απαιτήσει ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, επί ποινή πειθαρχικών κυρώσεων, ακόμη και απόλυσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Ειδικότερα, το Σαν Φρανσίσκο θα απαιτήσει από τους περίπου 35.000 δημοτικούς υπαλλήλους του, συμπεριλαμβανόμενων των αστυνομικών και των πυροσβεστών, να εμβολιαστούν. Όσοι δεν το κάνουν, αλλά και όσοι εξαιρεθούν για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, θα κινδυνεύσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικά μέτρα, ακόμη και να απολυθούν.
Η απαίτηση αυτή του δήμου, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 23/6, θα τεθεί σε ισχύ όταν δοθεί πλήρης άδεια στα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA).
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα τα σκευάσματα αυτά αξιοποιούνται χάρη στο ότι έχουν λάβει απλά άδεια επείγουσας χρήσης ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Ήδη, στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο έχει εμβολιαστεί το 80% των κατοίκων ηλικίας από 12 ετών και άνω, έχοντας λάβει τουλάχιστον μια δόση.

Αντιδράσεις

Ήδη, συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους του δήμου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή τη μονομερή απόφαση, αναφέροντας ότι οι όροι της απαίτησης αυτής έπρεπε να τεθούν σε διαπραγμάτευση, όχι να επιβληθούν.
Μάλιστα, το τοπικό παράρτημα της Service Employees International, που εκπροσωπεί περίπου 20.000 δημοτικούς υπαλλήλους, χαρακτήρισε την απόφαση «απειλητική διαταγή».
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε μέσα στην εβδομάδα η απόλυση ή παραίτηση πάνω από 150 εργαζόμενων σ’ ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Τέξας, καθώς αρνήθηκαν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να εμβολιαστούν για την COVID-19, όπως αξίωνε το ίδρυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης