Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν προς ΙΑΕΑ: Καμία υποχρέωση για απάντηση στο αίτημα για ρύθμιση των επιθεωρήσεων

Ιράν προς ΙΑΕΑ: Καμία υποχρέωση για απάντηση στο αίτημα για ρύθμιση των επιθεωρήσεων

Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη διεθνή υπηρεσία Kazem Gharibabadi «δήλωσε ότι το Ιράν δεν οφείλει να συμμορφωθεί» με το αίτημα της ΙΑΕΑ

Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν δεν έχει υποχρέωση να απαντήσει στο αίτημα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας όσον αφορά μια επέκταση της συμφωνίας των επιθεωρήσεων στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, τόνισε σήμερα ο Ιρανός επιτετραμμένος στην ΙΑΕΑ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας ότι το Ιράν χρειάζεται να απαντήσει άμεσα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.
Ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη διεθνή υπηρεσία Kazem Gharibabadi «δήλωσε ότι το Ιράν δεν οφείλει να συμμορφωθεί» με το αίτημα του επικεφαλής της ΙΑΕΑ, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Πυρηνικό πρόγραμμα

Παράλληλα, η Τεχεράνη απάντησε στο Παρίσι και στην Ουάσιγκτον σε σχέση με τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, τονίζοντας ότι αυτοί «πρέπει να πάρουν την απόφασή τους».
Το μέλλον της διεθνούς συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν εξαρτάται από μια ιρανική απόφαση αλλά από την απάντηση που το Παρίσι και η Ουάσινγκτον θα δώσουν στις απαιτήσεις της Τεχεράνης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

Έκκληση

«Οι αντίπαλες πλευρές είναι αυτές που πρέπει να πάρουν την απόφασή τους», υπογράμμισε ο Kazem Gharibabadi σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σε απάντηση των δηλώσεων που έγιναν νωρίτερα στο Παρίσι από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian και τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken .
Οι δύο αξιωματούχοι κάλεσαν την Τεχεράνη να πάρει «δύσκολες» αποφάσεις χωρίς να καθυστερεί πλέον προκειμένου να βοηθήσει να διασωθεί η συμφωνία αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης