Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μέτοχοι της Toshiba απέπεμψαν τον πρόεδρο του ΔΣ

tags :
Οι μέτοχοι της Toshiba απέπεμψαν τον πρόεδρο του ΔΣ

Πριν από λίγους μήνες ακτιβιστές μέτοχοι της Toshiba κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη διενέργεια έρευνας για τους ισχυρισμούς περί πιέσεων στους επενδυτές του εξωτερικού

Οι μέτοχοι της Toshiba Corp ψήφισαν κατά του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ενός ακόμα διευθυντή, εκδηλώνοντας με δυναμικό τρόπο την δυσαρέσκειά τους για την επιχείρηση, η οποία βρέθηκε πως συνεργάστηκε με την ιαπωνική κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τα συμφέροντα ξένων επενδυτών.

Όπως αναφέρει το Reuters, για πολλούς, το αποτέλεσμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης σηματοδοτεί μια νέα στιγμή-ορόσημο για την εταιρική διακυβέρνηση στην Ιαπωνία, λίγους μήνες αφού οι ακτιβιστές μέτοχοι της Toshiba επικράτησαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη διενέργεια έρευνας για τους ισχυρισμούς περί πιέσεων στους επενδυτές του εξωτερικού.
Όμως οι υποστηρικτές του πρώην (πια) προέδρου του ΔΣ Osamu Nagayama λένε πως η αποτυχία του να εξασφαλίσει την επανεκλογή του απλώς θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο πισωγύρισμα της Toshiba, στερώντας της μια πεπειραμένη ηγεσία την ώρα που εξακολουθεί να μαστίζεται από την κρίση.
Σύμφωνα με πηγή της Toshiba που επικαλείται το Reuters, οι ξένοι επενδυτές είχαν ψηφίσει σε μεγαλύτερους αριθμούς σήμερα απ’ ότι στις προηγούμενες συνελεύσεις των μετόχων, καθώς θεώρησαν τη σημερινή ΓΣ μια σημαντική δοκιμή για την εταιρική διακυβέρνηση της Ιαπωνίας.
Άγνωστο παραμένει πάντως ακόμα το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της γενικής συνέλευσης, καθώς η εταιρεία είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης