Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το πακέτο Biden για τις υποδομές – Συμβιβασμός με Γερουσία στο 1 τρισ. δολ.

HΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το πακέτο Biden για τις υποδομές – Συμβιβασμός με Γερουσία στο 1 τρισ. δολ.
Συμφωνία Γερουσίας - Biden για δημοσιονομικό πακέτο στήριξης 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Τη συμφωνία κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων με τη Γερουσία για πακέτο μέτρων ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε σχέση με τις υποδομές ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden

Πιο συγκεκριμένα, όπως ήταν γνωστό, o Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναμενόταν να συναντηθεί με διακομματική επιτροπή της Γερουσίας προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση για τα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομία.
Υπενθυμίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προτείνει δημοσιονομική επέκταση ύψους 1,9 τρισεκ. δολ. για τις υποδομές, ωστόσο ήλθε αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις προερχόμενες τόσο από τους Ρεπουμπλικανούς όσο και από την παράταξή του, τους Δημοκρατικούς.
Όπως μεταδίδει το CNBC, «οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχα δύο παραγωγικές συναντήσεις με τη διακομματική ομάδα των Γερουσιαστών», δήλωσε σε ανακοίνωση ο υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.
«Η ομάδα σημείωσε ουσιαστική πρόοδο προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περιγράμματος για την επίτευξη συμφωνίας».  
Οι νομοθέτες εργάζονταν για εβδομάδες προκειμένου να καταρτίσουν ένα σχέδιο για τις υποδομές περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που θα μπορούσε να πάρει το πράσινο φως από το Κογκρέσο έχοντας την υποστήριξη και των δύο κομμάτων.
Είκοσι ένας γερουσιαστές - 11 Ρεπουμπλικάνοι και 10 Δημοκρατικοί - υποστήριξαν το προτεινόμενο πλαίσιο, ωστόσο θα χρειαστούν πολλοί περισσότεροι μέχρι να προκύψει ο απαιτούμενος αριθμός (60 γερουσιαστές).
«Θα δούμε τι θα πεί ο πρόεδρος, αλλά θα σας πω ότι έχουμε συνεργαστεί πολύ στενά και καλά με τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο γερουσιαστής Rob Portman, Ρεπουμπλικανός του Οχάιο.

Και άλλο «πακέτο»;

Από την άλλη, επισημαίνεται πως ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer και ο Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Τετάρτη το βράδυ.
Παρόλο που έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν το διακομματικό πλαίσιο, στοχεύουν να το εγκρίνουν εφόσον υπάρξει συνεννόηση για ένα άλλο νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις προτεραιότητές τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη για τις ψήφους από τους Ρεπουμπλικάνους.
Το δεύτερο πακέτο θα μπορούσε να περιλαμβάνει προγράμματα που σχετίζονται με τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και την κλιματική αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης