Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX στο -0,6%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX στο -0,6%
Πρωταγωνιστεί ο τεχνολογικός κλάδος
Σχετικά Άρθρα
Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed Jerome Powell για τον πληθωρισμό. 
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, με τον σύνθετο PMI να ενισχύεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, ενώ ο δείκτης τεχνολογίας ενισχύεται κατά 0,6%, μετά τα κέρδη του κλάδου στη Wall Street.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,6% στις 15.540 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.060 μονάδες.
Στις 6.586 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,4%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται στις 9.054 μονάδες με οριακές μεταβολές.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει οριακές μεταβολές στις 25.324 μονάδες.
Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 16 μονάδες.

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 15 ετών ο σύνθετος PMI τον Ιούνιο 2021

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 15 ετών αναπτύχθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, καθώς η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown και η απελευθερωση της συσσωρευμένης ζήτησης οδήγησαν σε άνθηση στον κυρίαρχο τομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit.
Ενώ ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν με ταχείς ρυθμούς, οι κυβερνήσεις επέβαλαν αυστηρούς περιορισμούς, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και αναγκάζοντας το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων στον τομέα υπηρεσιών να κλείσει.
Ύστερα από ένα αργό ξεκίνημα των εμβολιαστικών προγραμμάτων σε όλη την περιοχή, η εκστρατεία ανοσοποίησης ανεβάζει ταχύτητα και το βάρος στις υγειονομικές υπηρεσίες μειώνεται, επιτρέποντας την άρση κάποιων περιορισμών που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις υπηρεσιών --οι οποίες ούτως ή άλλως προσαρμόζονταν σε νέους κανόνες για τη λειτουργία τους.

Στις 59,2 μονάδες ο σύνθετος PMI

Αυτό οδήγησε σε άλμα τον προκαταρκτικό σύνθετο δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit, που θεωρείται καλός δείκτης της κατάστασης της οικονομίας, στις 59,2 μονάδες από τις 57,1, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2006.
Η τιμή είναι πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση καθώς και υψηλότερα από τις 58,8 μονάδες που προέβλεψαν αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης