Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel - Draghi για Μεταναστευτικό: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε

Merkel - Draghi για Μεταναστευτικό: Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε
Υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το μεταναστευτικό η Καγκελάριος Angela Merkel και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και μάλιστα άμεσα τάχθηκαν η Καγκελάριος Αngela Merkel και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Πρέπει να ανοίξουμε μια προοπτική, σχετικά με το πώς θα συνεχίσουμε», δήλωσε η κυρία Merkel κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον κ. Draghi και σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και γι αυτό «δικαιούται για αυτό να συνεχίσει να στηρίζεται από εμάς».
Αναφερόμενη και στον συνομιλητή της, η Καγκελάριος πρόσθεσε ότι «είμαστε και οι δυο της άποψης ότι χωρίς συνεργασία με την Τουρκία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», με τον κ. Draghi να σπεύδει να συμφωνήσει.

Για την πανδημία

Ερωτώμενη σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η κυρία Merkel τόνισε ότι παρά την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων, απαιτείται μεγάλη προσοχή, κυρίως λόγω των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού.
«Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, αλλά η πρόοδός μας παραμένει εύθραυστη», προειδοποίησε και επισήμανε ότι «η ανοσία της αγέλης δεν είναι τόσο κοντά». Παρέπεμψε μάλιστα στα παραδείγματα της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.
Ο Mario Draghi από την πλευρά του ανέδειξε τη στενή συνεργασία της χώρας του με την Γερμανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο της οποίας πολλοί Ιταλοί νοσηλεύτηκαν σε γερμανικά νοσοκομεία.
Ερωτώμενος πάντως εάν η Ιταλία συμφωνεί να διεξαχθεί ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Βρετανία, όπου διαπιστώνεται έξαρση της παραλλαγής «Δέλτα», δήλωσε ότι δεν θα ήθελε «ο τελικός να διεξαχθεί σε μια χώρα όπου ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πολύ μεγάλος».
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μarkus Zoender έχει μάλιστα προτείνει ο τελικός να διεξαχθεί στο Μόναχο αντί του Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης