Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες

Αυστρία: Λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες
Στην Αυστρία, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, έχουν αναφερθεί λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες
Στην Αυστρία, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, έχουν αναφερθεί λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, και για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν υπήρξε εντός του προηγούμενου εικοσιτετραώρου θάνατος που να σχετίζεται με τη νόσο Covid 19.
Ακριβώς 94 νέες μολύνσεις με SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, στην έναρξη του καλοκαιριού, αρκετά κάτω από τον μέσο όρο των 134 μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες, και η αποκαλούμενη „επίπτωση επτά ημερών" - νέες μολύνσεις μέσα σε επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους - στην αρχή της εβδομάδας ήταν μόλις διψήφια σε ολόκληρη την Αυστρία (στο 10,5).
Από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, η Βιέννη είχε την υψηλότερη τιμή επίπτωσης επτά ημερών που βρίσκονταν σήμερα στο 23, 2, και στα υπόλοιπα κρατίδια ήταν κάτω από 10, μάλιστα στην Καρινθία ήταν μόλις δύο.
„Είναι ευχάριστο που φτάσαμε σε ένα άλλο ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου του προηγούμενου έτους, καταγράφουμε λιγότερες από 100 νέες μολύνσεις", αναφέρει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς σε αποψινή δήλωσή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), τονίζοντας το πόσο ισχυρές είναι οι εποχιακές επιπτώσεις και ότι ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα.
„Όποιος εξακολουθεί να σκέφτεται εάν θα εμβολιαστεί, πρέπει να αποφασίσει υπέρ του εμβολιασμού, ο αριθμός των λοιμώξεων θα αυξηθεί ξανά το αργότερο το φθινόπωρο, οπότε πρέπει να προστατευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε", επισημαίνει ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούσταϊν ανακοίνωσε σήμερα ότι το 50,14% όλων των ανθρώπων στην Αυστρία έχουν λάβει τουλάχιστον μια αρχική ανοσοποίηση με την πρώτη δόση του εμβολίου, και σημείωσε με ικανοποίηση ότι „ο ρυθμός των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού παραμένει υψηλός",.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης