Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στο Ισραήλ «ληγμένα» εμβόλια για τον Covid

Οι Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στο Ισραήλ «ληγμένα» εμβόλια για τον Covid
Ισραήλ και Παλαιστίνη ανακοίνωσαν την Παρασκευή (18/6) μία συμφωνία ανταλλαγής εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Τα εμβόλια για τον Covid -19 που παραδόθηκαν από το Ισραήλ και στη συνέχεια απορρίφθηκαν από την Παλαιστινιακή Αρχή ήταν απολύτως ασφαλή, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινό υπουργείο Υγείας το Σάββατο (19/6/2021).
Ισραήλ και Παλαιστίνη ανακοίνωσαν την Παρασκευή (18/6) μία συμφωνία ανταλλαγής εμβολίων.
Η συμφωνία προέβλεπε πως το Ισραήλ θα έπρεπε να στείλει έως και 1,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην Παλαιστίνη με αντάλλαγμα τη λήψη ίδιου αριθμού δόσεων αργότερα το 2021.
Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση, η Παλαιστινιακή Αρχή ακύρωσε τη συμφωνία και έκανε γνωστό, πως επέστρεψε στο Ισραήλ μία αρχική αποστολή περίπου 90.000 δόσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Κοντά στη λήξη τους»

Η υπουργός Υγείας της Παλαιστίνης, Mai Alkaila, δήλωσε ότι η παράδοση είχε ημερομηνία λήξης του Ιουνίου, νωρίτερα από το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου που είχε συμφωνηθεί.
Η «παράδοση εμβολίων που μεταφέρθηκε στην Παλαιστινιακή Αρχή ήταν απόλυτα σωστή», ανέφερε σε δήλωσή του το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.
Οι ημερομηνίες ήταν γνωστές και συμφωνήθηκαν και από τα δύο μέρη, ανέφερε.
«Τα εμβόλια που παραδίδονται στους Παλαιστίνιους είναι πανομοιότυπα με τα εμβόλια που χορηγούνται σήμερα στους πολίτες του Ισραήλ», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Περίπου το 30% των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, όπου ζουν συνολικά 5,2 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, από αποστολές που παρέχονται από το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανταλλαγή εμβολίων COVAX.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης