Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά επτά εβδομάδων ο χρυσός - Στα 1.770,4 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά επτά εβδομάδων ο χρυσός - Στα 1.770,4 δολάρια ανά ουγγιά
Πτώση -5,9% για τον χρυσό στην εβδομάδα με πίεση από το δολάριο

Με απώλειες έκλεισε σήμερα 18/6 ο χρυσός, με την τιμή του να διαρφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, ενώ το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2020.
Η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, όμως η πρόβλεψη του προέδρου της St. Louis Federal Reserve, James Bullard για αρχική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εντός 2022, καθώς ο πληθωρισμός ενισχύεται ταχύτερα απ’ ότι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, οδήγησε το κίτρινο μέταλλο σε αρνητικό έδαφος.
Η πρόβλεψη αυτή φέρνει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα και από τις τελευταίες εκτιμήσεις της Federal Reserve που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη και έκαναν λόγο για δύο αυξήσεις το 2023.
Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά από την Τετάρτη στον απόηχο των εκτιμήσεων της Fed για τα επιτόκια. Σε εβδομαδιαία βάση πρόσθεσε 1,8%, ενώ σήμερα είχε μικρά κέρδη της τάξης του 0,3%, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index DXY.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε -0,25%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.770,4 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου.
Σε εβδομαδιαία βάση, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε "βουτιά" 5,9%, η μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης