Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο είδος γιγάντιου ρινόκερου αποκάλυψαν απολιθώματα στην Κίνα: Ψηλότερο κι από καμηλοπάρδαλη

Νέο είδος γιγάντιου ρινόκερου αποκάλυψαν απολιθώματα στην Κίνα: Ψηλότερο κι από καμηλοπάρδαλη
Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από έρευνα επάνω σε απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκαντσού

Μεταξύ των μεγαλύτερων θηλαστικών που περπάτησαν ποτέ στη γη ήταν ένα νέο είδος αρχαίου ρινόκερου, ίχνη του οποίου ανακάλυψαν οι ερευνητές σε περιοχή της βορειοδυτικής Κίνας.

 

Ο Paraceratherium linxiaense, ο οποίος έζησε πριν από 26,5 εκατομμύρια χρόνια, ζύγιζε 21 τόνους, όσο δηλαδή τέσσερις μεγάλοι αφρικανικοί ελέφαντες.

Το χωρίς κέρατο κεφάλι του εντυπωσιακού αυτού πλάσματος μπορούσε να ανέβει σε ύψος επτά μέτρων για να βρει την τροφή του στις κορυφές των δέντρων, γεγονός που το κάνει ψηλότερο και από μια καμηλοπάρδαλη.

Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από έρευνα επάνω σε απολιθώματα που εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκαντσού.

 

Στην έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Communications Biology, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ανάλυση των απολιθωμάτων που βρέθηκαν κοντά στο χωριό Wangjiachuan το 2015 ανέδειξε ένα εντελώς νέο είδος που είναι διαφορετικό από άλλους γνωστούς γιγαντιαίους ρινόκερους.

Η ομάδα των επιστημόνων διαπίστωσε επίσης ότι το νέο είδος ήταν στενά συνδεδεμένο με τους γιγάντιους ρινόκερους που κάποτε ζούσαν στο Πακιστάν, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε ταξιδέψει σε όλη την Κεντρική Ασία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης