Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στις τιμές εμπορευμάτων λόγω... Κίνας

Ισχυρή πτώση στις τιμές εμπορευμάτων λόγω... Κίνας
Η UBS δήλωσε στο CNBC ότι η κινεζική κυβέρνηση που σφίγγει τις νομισματικές και φορολογικές πολιτικές της θα μπορούσε να δημιουργήσει περιατέρω πίεση πωλήσεων στα εμπορεύματα
Σημαντική υποχώρηση σημειώθηκε στις τιμές εμπορευμάτων την Πέμπτη 17/6 που οδηγεί σε πτώση τον κλάδο πρώτων υλών και παράλληλα ασκεί ελεγχόμενες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.
Οι τιμές των εμπορευμάτων κατέγραψαν ισχυρή πτώση, μειώνοντας τα κέρδη μηνών καθώς η Κίνα λαμβάνει νέα μέτρα αντιμονοπωλιακής πολιτικής και το δολάριο των ΗΠΑ ενισχύεται.
Η πτώση των εμπορευμάτων ήταν ευρέως διαδεδομένη, με τις προθεσμιακές τιμές για το παλλάδιο και την πλατίνα να πέφτουν περισσότερο από 11% και 7%, αντίστοιχα, μαζί με μειώσεις σχεδόν 6% για το καλαμπόκι και 4,8% σε όσα συνδέονται με τον χαλκό . Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν επίσης περισσότερο από 1%.
Η κίνηση της Πέμπτης συνέχισε μια πτώση που ξεκίνησε νωρίτερα από την αρχή της εβδομάδας, με αφορμή τις ενέργειες των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών.
Screenshot_3_e.png
Επιπλέον, η Art Cashin της UBS δήλωσε στο CNBC ότι η κινεζική κυβέρνηση που σφίγγει τις νομισματικές και φορολογικές πολιτικές της θα μπορούσε να δημιουργήσει περιατέρω πίεση πωλήσεων στα εμπορεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης