Διεθνή

ByteDance: Ζημίες ρεκόρ 45 δισ. δολ. για την ιδιοκτήτρια της TikTok

ByteDance: Ζημίες ρεκόρ 45 δισ. δολ. για την ιδιοκτήτρια της TikTok
Υπερδιπλασιασμός εσόδων στα 34,3 δισ. δολ. αλλά και ζημίες ρεκόρ 45 δισ. δολ. για την ιδιοκτήτρια της TikTok, ByteDance

Υπερδιπλασιάστηκαν τα έσοδα της ByteDance, της ιδιοκτήτριας εταιρεία της TikTok, το 2020, στα 34,3 δισ. δολάρια, ωστόσο οι ζημιές διογκώθηκαν στα 45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Οι ζημιές οφείλονται σε λογιστικούς κανόνες που αφορούν αποζημιώσεις υπαλλήλων.
H ByteDance, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως τεχνολογικές εταιρείες, με αξία περί τα 300 δισ. δολάρια, είχε στόχο εσόδων τα 30 δισ. δολάρια το 2020.
Επίσης, ανακοίνωσε λειτουργικά κόστη 2 δισ. δολαρίων και μεικτά κέρδη 19 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας αύξηση 93% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται πως το Δεκέμβριο του 2020, η ByteDance είχε εγγεγραμμένους 1,9 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων του TikTok, της κινεζικής του έκδοσης Douyin και του συλλέκτη ειδήσεων Jinri Toutiao.
Τον Μάιο, ο ιδρυτής της εταιρείας Zhang Yiming ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος Συμβούλου, μια κίνηση που συνδέεται με το γεγονός πως οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές αυξάνουν τον έλεγχο επί των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης