Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk «τρολάρει» τον Kim Yong-un στα... αρχαία ελληνικά!

Ο Elon Musk «τρολάρει» τον Kim Yong-un στα... αρχαία ελληνικά!
Πρόκειται για μια φράση που αποδίδεται στον Σωκράτη
Σχετικά Άρθρα

Με μία φράση στα αρχαία ελληνικά σχολίασε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Tesla Elon Musk μια είδηση που διάβασε στο Twitter για τον Kim Yong-un.
Σε δημοσίευμα που μετέφερε την είδηση πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας παρακολουθεί μαθήματα για τεχνικές πλύσης εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο της Columbia, με στόχο να τις εφαρμόσει στο καθεστώς του, ο Musk σχολίασε, «Ειδέναι μέν μηδέν πλήν αυτό τούτο ειδέναι».
Πρόκειται για μια φράση που αποδίδεται στον Σωκράτη, αντίστοιχη του «ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα», δηλαδή «ένα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα», η οποία στα νέα ελληνικά μεταφράζεται: «Δεν ήξερε τίποτα, εκτός από ένα πράγμα, δηλαδή ότι δεν ήξερε τίποτα». 
Το δημοσίευμα για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Yong-un έρχεται μετά την παραδοχή του ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «τεταμένη διατροφική κατάσταση».
Η Βόρεια Κορέα, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί από τις πολλές διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών της προγραμμάτων, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.
Πέρυσι η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και πλημμύρες, επέφεραν ακόμη ένα πλήγμα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ο Kim δήλωσε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει βελτιωθεί, καθώς η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μετέδωσε σήμερα 17/6 το επίσημο πρακτορείο KCNA.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης