Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Προς θετική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη άνω του 5% για το 2021

Ιταλία: Προς θετική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη άνω του 5% για το 2021

Ισχυρότερη του αναμενόμενου η ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πολύ πάνω από 5% φέτος - ταχύτερα από τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας, του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ιταλικής κυβέρνησης, τους οποίους επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.
Η υψηλότερη παγκόσμια ανάπτυξη και το τέλος των lockdiowns τροφοδοτούν μια ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάκαμψη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενώ οι εκτιμήσεις θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Ύφεση

Η εικόνα για θετικότερες προοπτικές της οικονομίες βασίζεται σε προγνωστικά μοντέλα τα οποία τροφοδοτήθηκαν με καινούργια στοιχεία, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη, και τα οποία μελετώνται ενδελεχώς.
Η οικονομία  της Ιταλίας επλήγη σοβαρά από την πανδημία, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να πέφτει σχεδόν 9% πέρυσι.
Η κυβέρνηση έχει δαπανήσει περισσότερα από 170 δισεκατομμύρια ευρώ (202 δισεκατομμύρια δολάρια) για δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια ισχύος των υγειονομικών μέτρα.
Περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκούς πόρους αναμένεται να εισρεύσουν από το ταμείο ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια .

Οι προβλέψεις

Η κυβέρνηση είχε αρχικά προβλέψει αύξηση 4,5% για το 2021, αν και ο υπουργός Οικονομικών Daniele Franco δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είναι πιθανό να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση.
Η Τράπεζα της Ιταλίας αναθεώρησε πρόσφατα τις προβλέψεις της ανακοινώνοντας ότι η οικονομία ήταν πιθανό να αναπτυχθεί περίπου 5% φέτος, ενώ ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τον περασμένο μήνα προέβλεψε 4,5% και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 4,2%, αντίστοιχα,
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Banco Stantander SA Ana Botin δήλωσε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ότι η ισπανική οικονομία θα αυξηθεί «πιθανώς πάνω από 8% ή 9%» φέτος, ή διαφορετικά πολύ πάνω από την εκτίμηση της Τράπεζας της Ισπανίας για 6,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης