Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (ΕΚΤ): Πρώιμη ακόμη και το Σεπτέμβριο η συζήτηση για «φρένο» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Lane (ΕΚΤ): Πρώιμη ακόμη και το Σεπτέμβριο η συζήτηση για «φρένο» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

«Πρόωρη και περιττή» χαρακτήρισε τη συζήτηση για μείωση του PEPP. o επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane, δεδομένου του ύψους της ανεργίας

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως να μην έχει τα στοιχεία που χρειάζεται μέχρι τη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Philip Lane, διασκεδάζοντας τις προσδοκίες για αυτό που αναμένεται ως μια κρίσιμη συνάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.
Η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα αυξημένο επίπεδο αγοράς ομολόγων, αλλά καθώς η οικονομία ανακάμπτει και η πανδημία υποχωρεί, κάποιοι φορείς χάραξης πολιτικής ξεκινούν ήδη μια συζήτηση για την μετακύλιση του προγράμματος στήριξης.

Τα απαραίτητα στοιχεία

"Δεν θα έχουμε απαραίτητα κάθε κομμάτι των δεδομένων που χρειαζόμαστε όσο προχωρούμε προς τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου”, ανέφερε ο Lane στην τηλεόραση του Bloomberg.
"Τον Σεπτέμβριο ασφαλώς θα υπάρξει μια σημαντική συνάντηση, αλλά πρόκειται να έρθουν πολλά στοιχεία το φθινόπωρο”, πρόσθεσε.

Ανεργία

Ο Lane επανέλαβε την στάση της ΕΚΤ, ότι για την ώρα, είναι "πρόωρο και περιττό” να συζητήσουμε τις ερωτήσεις που σχετίζονται με το τέλος του προγράμματος 1,85 τρισ. ευρώ (ΡΕΡΡ) της Τράπεζας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή και οι πιέσεις από τις μισθολογικές αυξήσεις είναι χαμηλές.
Ο Lane τόνισε ότι η ΕΚΤ θα αντισταθμίσει τον χαμηλότερο όγκο στις θερινές διαπραγματεύσεις, με την αγορά περισσότερων ομολόγων στη διάρκεια πιο ρευστών περιόδων, αγοράζοντας λιγότερα τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης