Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα στέλνει τους πρώτους αστροναύτες της στο διάστημα

Η Κίνα στέλνει τους πρώτους αστροναύτες της στο διάστημα

Η Κίνα παρουσίασε τους πρώτους αστροναύτες της που στέλνει στον διαστημικό σταθμό της.
Η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο φαίνεται να ενισχύει τις δυνατότητες της στον συγκεκριμένο τομέα δίνοντας έτσι την δική της απάντηση στις ΗΠΑ σύμφωνα με το CNBC.
Οι τρεις αστροναύτες - Nie Haisheng, Liu Boming και Tang Hongbo - ανελήφθησαν με ένα διαστημικό σκάφος Shenzhou-12 το οποίο εκτοξεύτηκε πάνω από έναν πύραυλο Long March 2F στις 9:22 π.μ. ώρα Κίνας και έπειτα απογειώθηκε από το Jiuquan Satellite Launch Center, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο Zhang Zhifen, διευθυντής του Jiuquan Satellite Launch Center, χαρακτήρισε την αποστολή ως μια «απόλυτη επιτυχία».
Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα έστειλε επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα από το 2016 και αποτελεί ένα κομβικό σημείο καθώς το Πεκίνο προετοιμάζεται για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Το Πεκίνο έχει κάνει την εξερεύνηση του διαστήματος κορυφαία προτεραιότητα και φαίνεται να «προκαλεί» τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς τεχνολογίας.
Τον Απρίλιο, ξεκίνησε μια από τις ενότητες που θα αποτελέσουν τον διαστημικό σταθμό που ονομάζεται «Tianhe», ο οποίος θα είναι ο χώρος διαμονής των αστροναυτών.
Και τον περασμένο μήνα, έστειλε το διαστημόπλοιο Tianzhou-2. Αυτό το διαστημικό σκάφος περιέχει προμήθειες για τους αστροναύτες, όπως τρόφιμα.
Η Κίνα θα πραγματοποιήσει 11 αποστολές φέτος και μετά θα ολοκληρώσει την κατασκευή του διαστημικού σταθμού, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων επανδρωμένων αποστολών.
Οι τρεις αστροναύτες που στάλθηκαν στο διαστημικό σταθμό την Πέμπτη θα περάσουν τρεις μήνες εκεί, δοκιμάζοντας τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την κατασκευή και τη λειτουργία του, όπως μηχανισμούς υποστήριξης και συντήρησης σε τροχιά και επίσης θα πραγματοποιούν διαστημικές... βόλτες.
Ο διαστημικός σταθμός θα έχει ξεχωριστούς χώρους ύπνου καθώς και για τις επικοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης