Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Το tapering θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη - Ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο

Powell (Fed): Το tapering θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη - Ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο
Στην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός «μπορεί να αποδειχθεί επίμονος και υψηλότερος από ό,τι περιμέναμε» προέβη ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell

Στην εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός «μπορεί να αποδειχθεί επίμονος και υψηλότερος από ό,τι περιμέναμε» προέβη ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, σημειώνοντας ωστόσο πως εντέλει θα ξεφύγει από τον στόχο του 20%.
Σε ό,τι αφορά το tapering και τη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων από τη Fed, επεσήμανε πως αυτή η απόφαση θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει «προειδοποίηση».
«Στις προσεχείς συνεδριάσεις, η επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας.
Όπως είπαμε, θα ενημερώσουμε εκ των προτέρων προτού ανακοινώσουμε οποιαδήποτε απόφαση να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στις αγορές μας».
Στεκόμενος στη νέα εκτίμηση της τράπεζας για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, που αναμένεται να σημειώσει ισχυρότερη άνοδο κατά 7% το τρέχον έτος, αντί για 6,5%, επεσήμανε πως «τρέχει» γρηγορότερα από ό,τι αναμενόταν.
Σημαντικό μέρος αυτής της ταχείας ανάπτυξης αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της δραστηριότητας από τα καταθλιπτικά επίπεδα, ενώ οι παράγοντες που επηρεάζονται περισσότερο από την πανδημία παραμένουν αδύναμοι αλλά εμφανίζουν βελτίωση», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης