Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ: Ληγμένα εμβόλια της Pfizer χορηγήθηκαν σε εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Υόρκη

Σάλος στις ΗΠΑ: Ληγμένα εμβόλια της Pfizer χορηγήθηκαν σε εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Υόρκη
Σε κάθε περίπτωση, υγειονομικοί αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όσων έλαβαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα
Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού με ληγμένα εμβόλια της Pfizer-BioNTech.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «New York Post», ένας εργαζόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο της Times Square έστειλε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης ενημερώνοντας πως 899 ασθενείς έλαβαν κατά λάθος δόσεις εμβολίων που είχαν λήξει.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εμβόλια έμειναν στους καταψύκτες για μεγαλύτερο από το επιτρεπτό διάστημα. Έτσι όσοι άτυχοι έλαβαν τις συγκεκριμένες δόσεις ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να επιστρέψουν για να κάνουν νέο εμβολιασμό επειδή δεν είναι εγγυημένη η αποτελεσματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, υγειονομικοί αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όσων έλαβαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στις Ηνωμένες Πολιτείες προκύπτει θέμα με ληγμένα ή αχρηστευμένα εμβόλια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στα τέλη Δεκεμβρίου όταν φαρμακοποιός κατέστρεψε σκόπιμα εκατοντάδες εμβόλια της εταιρείας Moderna.

www.bankingnews.gr 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης