Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ως απάντηση στον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ως απάντηση στον πληθωρισμό
Ρωσία: Θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα ως απάντηση στον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ως απάντηση στην άνοδο του πληθωρισμού, και εκτιμά πως αυτό δεν θα επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη, τόνισε η διοικητής Elvira Nabiullina, λίγες ημέρες μετά από την αύξηση του βασικού επιτοκίου στο 5,5%.
Μετά από τη μείωση των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό του 4,25% στο προηγούμενο έτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει σε αύξηση τρεις φορές το 2021 για να επιβραδύνει τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε στο 6,15%, υψηλότερα από τον στόχο του 4%.
«Διατηρήσαμε τα επιτόκια χαμηλά για αρκετό διάστημα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κόψουμε τα φτερά μιας οικονομίας που ανακάμπτει, αλλά τώρα δεν έχουμε αμφιβολία ότι οι αποφάσεις μας δεν θα πλήξουν την ανάπτυξη”, ανέφερε η Nabiullina μιλώντας στην κρατική Δούμα.
Η κεντρική τραπεζίτης τόνισε πως η νομισματική πολιτική επιβραδύνει και θερμαίνει την οικονομία περίπου με τον ίδιο τρόπο που τα ρούχα ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος.
«Η νομισματική πολιτική ανταποκρίνεται στην κατάσταση της οικονομίας, στο τι συμβαίνει και βοηθά στην επίτευξη σταθερότητας.
Όπως και τα κατάλληλα ρούχα, μας κρατά από το να παγώσουμε και να ζεσταθούμε πολύ”, ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης