Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στη Wall Street, εν αναμονή της Fed - Ήπια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Στάση αναμονής στη Wall Street, εν αναμονή της Fed - Ήπια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Το μεγάλο ερώτημα για τις αγορές είναι εάν η Fed βρίσκεται όλο και πιο κοντά στη μείωση του ρυθμού αγοράς τίτλων (QΕ)

Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με μόνο τον τεχνολογικό κλάδο να διορθώνει ελαφρώς μετά και τα νέα ιστορικά υψηλά χθες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κινείται με απώλειες 0,03% στις 34.382 μονάδες, ο S&P 500 βρίσκεται στις 4.252 μονάδες με μικρή πτώση της τάξεως του 0,06%, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,29% στις 14.132 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οι αγορές παρακολουθούν τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών στις ΗΠΑ, καθώς εκτός από τον δείκτη τιμών καταναλωτή (+5% τον Μάιο), θα συνυπολογιστούν στις πιθανές αποφάσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική.
Το μεγάλο ερώτημα για τις αγορές είναι εάν η Fed βρίσκεται όλο και πιο κοντά στη μείωση του ρυθμού αγοράς τίτλων (QΕ), το γνωστό tapering, όπως είχε γίνει το 2013 προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στις αγορές παγκοσμίως.

Πτώση στις λιανικές πωλήσεις

Μείωση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο μετά από την κατακόρυφη άνοδο που καταγράφηκε και σχετίζεται με την παροχή των κρατικών ενισχύσεων τους προηγούμενους δύο μήνες, υποδηλώνοντας ότι οι καταναλωτές αρχίζουν να μετατοπίζουν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών τους σε υπηρεσίες καθώς ανοίγει ξανά η οικονομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.
Η συνολική αξία των πωλήσεων στο λιανεμπόριο υποχώρησε 1,3% τον Μάιο μετά από την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων που έδειξαν άνοδο 0,9% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου την Τρίτη.
Η μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκανε λόγο για μείωση 0,8%.

Ανοδικά οι ευρωαγορές

Σταθερά ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα όμως να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,26% στις 459,53 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται με κέρδη 0,39% στις 7.174,82 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να είναι στο +0,46% και στις 15.745,88 μονάδες.
Κέρδη 0,48% σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 6.647 μονάδες, με τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη να είναι στο +0,03% και τον FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο στο -0,05%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης