Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Από το Σεπτέμβριο η συζήτηση για «φρένο» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων – Να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης

Rehn (ΕΚΤ): Από το Σεπτέμβριο η συζήτηση για «φρένο» στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων – Να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης

Το πρόγραμμα ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn

Σχετικά Άρθρα

Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει να παρέχει άφθονη στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης και θα συζητήσει τη μετάβαση από τις έκτακτες αγορές ομολόγων «εν ευθέτω χρόνω», πιθανώς τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Φινλανδίας, Olli Rehn, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Η απόφαση της 10ης Ιουνίου

Η ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε να διατηρήσει ένα υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων και δεν συζήτησε το ενδεχόμενο μείωσης ή απόσυρσης του προγράμματος των 1,85 τρισ. Ευρώ (ΡΕΡΡ), παρά το ότι η Eυρωζώνη βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης.

Το Σεπτέμβριο

«Είναι πιθανό ότι σε κάποιο σημείο, η εκτίμηση μου είναι τον Σεπτέμβριο, θα συζητήσουμε τα μελλοντικά μας σχέδια, αλλά τώρα είναι σημαντικό το να είμαστε ασφαλείς, παρά να στενοχωρηθούμε αργότερα», ανέφερε ο Rehn σε συνέντευξη Τύπου.
«Τώρα είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις αγορές υπό το ΡΕΡΡ, όπως συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα”, δήλωσε ο Rehn.
Πρόσθεσε δε ότι το ΡΕΡΡ θα λειτουργήσει μέχρι τον επόμενο Μάρτιο τουλάχιστον, όπως έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από την ΕΚΤ, και υποστήριζε πλήρως τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης